Warmtepomp s-Heer Abtskerke

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in s-Heer Abtskerke? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem benut de warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een relatief goedkope en milieuvriendelijke manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en de potentiële besparing ligt op €250,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan heb je recht op een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door een aantal aspecten. Als je iets verders scrollt check jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in s-Heer Abtskerke.
warmtepomp-installateur-4444

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Je woning van het gas af
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcodegebied4444
Netnummer0113 (+31113)
Gas-gebruik M31340 M3
Stroom-verbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in s-Heer Abtskerke

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende systemen. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in s-Heer Abtskerke kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter checkt grondig jouw woning en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in s-Heer Abtskerke? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door warmtepomprevolutie.nl check jij snel en eenvoudig installateurs die actief zijn in jouw regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4444).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan categorie huis, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Binnen 7 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl lees je uitgebreide gegevens aangaande beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in s-Heer Abtskerke kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een bewuste manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en de besparing loopt op tot €210,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.500 en €17.300. We spreken over vier verschillende soorten installaties. Het onderscheid is de energietoevoer. Elk model heeft zijn eigen voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt warmte uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van warmte uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van warmte uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een prima oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.650 en €6.200 bij een verwarmingsmonteur uit s-Heer Abtskerke (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-s-heer-abtskerke

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het resulteert in veel minder stookkosten. Dankzij een zeer aantrekkelijke subsidie profiteer je van een aantrekkelijke terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €7600. Een hybride oplossing is er vanaf €2400. De uiteindelijke investering wordt mede bepaald door meerdere zaken als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €23900Passief koelen, prijzig
Water-water€17800 – €20300Ook koelende functie
Lucht-lucht€3550 – €6800Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5500 – €7050Goedkope installatie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2725 – €5300Ook voor bestaande bouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in s-Heer Abtskerke verbruikt grofweg 1340 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energiemaatschappij als Greenchoice of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar fluctueert tussen de €225 tot €345. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €190 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1100m3€693
Buitenlucht2425kWh€464€229
Bodemwarmte1975kWh€326€367
Hybride1575 kWh + 425 M3€499€194

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in s-Heer Abtskerke?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn enkele voorwaarden: een isolatieschil om de woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij is een aanvulling op jouw huidige HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Borsele?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan hebben we de interessante groene lening in de regio Borsele. Kort gezegd een interessante lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.borsele.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, voor de meeste systemen kan je profiteren van de ISDE-subsidie s-Heer Abtskerke. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €575 tot wel €3350. Benieuwd naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming s-Heer Abtskerke (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) vergeven ze ongeveer €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze pakweg €1800.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf zo’n €2100.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Carrier61WG02027 KW€4500,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW75YAA + EHSD-VM2C6 KW€1900,-
AuerHRC70-17-tri12 KW€2500,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een comfortabel wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Hieronder tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice s-Heer Abtskerke aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Gedegen isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Vaak gaat het om isolatie van het dak en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren betekent een prettige leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met stroom. Deze elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!