Warmtepomp Reimerswaal

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Reimerswaal? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij neemt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een zuinige en duurzame benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €225,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan heb je recht op een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan een aantal variabelen. In het volgende kopje tref je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Reimerswaal.
warmtepomp-installateur-4401

 • Minder vervuiling
 • Kan het huis ook koelen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Eenvoudig te bedienen
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode-regio4401
Netnummer0113 (+31113)
Gas-gebruik M31310 M3
Stroom-gebruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Reimerswaal

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met honderden installaties. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Reimerswaal kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert de woning en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Reimerswaal? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij warmtepomprevolutie.nl vergelijk jij zonder problemen de beste installateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4401).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als type huis, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem gebruikt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de manier van isoleren. In het volgende stukje doorzoek je waardevolle raadgeving inzake actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Reimerswaal kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en de besparing loopt op tot €310,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.900 en €16.100. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil is de energiebron. Elke aanbieder heeft weer individuele plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van warmte van het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut energie uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een goede oplossing om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.000 en €5.075 bij een verwarmingsmonteur uit Reimerswaal (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-reimerswaal

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Gelukkig, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels een interessante subsidie behaal jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric variant laat je al plaatsen voor €5800. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2600. De uiteindelijke rekening is gebaseerd op verscheidene randvoorwaarden als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €24600Veel besparen, prijzig
Water-water€14100 – €24100Beste rendement
Lucht-lucht€4050 – €6250Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4400 – €7425Aansluitbaar op CV, neemt ruimte buiten in
Hybride€2025 – €5000Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Reimerswaal verbruikt ong. 1310 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Engie of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing vinden we terug tussen de €245 tot €355. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €160 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1125m3€659
Buitenlucht2725kWh€428€231
Bodemwarmte1700kWh€297€362
Hybride1350 kWh + 400 M3€461€198

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Reimerswaal?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw “ouderwetse” HR-ketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Reimerswaal?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval kan je profiteren van de interessante groene lening via jouw gemeente Reimerswaal. We hebben het over een een speciale lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.reimerswaal.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Reimerswaal. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €975 tot ongeveer €2800. Informeren naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Reimerswaal (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) ontvang je ong. €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze circa €1675.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij ongeveer €2275.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
LennoxEcolean EAR0291SM417 KW€2700,-
SPRSUNCGK/C-1810 KW€2150,-
WarmblauwHP3BW 11EP13 KW€3100,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een prettige leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Reimerswaal aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Gedegen isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Een juiste ventilatie mondt uit in een prettig wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat stroom nodig. De benodigde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Yerseke, Kruiningen, Krabbendijke, Waarde, Rilland-Bath, Hansweert, Oostdijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente