Warmtepomp Ovezande

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Ovezande? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp profiteert van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het is een relatief goedkope en milieuvriendelijke oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €300,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van verschillende zaken. Op onze website bekijk je praktische info over een warmtepomp kopen in Ovezande.
warmtepomp-installateur-4441

 • Kies voor duurzame warmte
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4441
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroom-verbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energiekosten€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Ovezande

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn diverse oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ovezande kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter analyseert jouw woning en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Ovezande? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Geholpen door onze website tref je veelzijdige erkende installateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4441).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn categorie huis, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. In circa 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij maakt slim gebruik van warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Op deze website lees je bruikbare info over de soorten warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Ovezande heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en je bespaart al snel €310,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €5.700 en €24.800. We differentiëren 4 verschillende soorten modellen. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elke merk wordt gekenmerkt door eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van energie uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw moderne CV-ketel op gas. Een betaalbare manier om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.825 en €4.400 bij een verwarmingsmonteur uit Ovezande (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ovezande

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is initieel een forse investering. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Met behulp van een interessante subsidie krijg je een interessante terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €8000. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €2000. De uiteindelijke kostprijs kan men berekenen met velerlei onderwerpen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €23200Veel besparen, relatief duur
Water-water€17100 – €22200Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4200 – €7300Verwarmen en koelen
Lucht-water€4300 – €6175Kan ook koelen, maakt relatief veel geluid
Hybride€2900 – €5450Snel te plaatsen

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Ovezande gebruikt pakweg 1340 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier als Energiedirect of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar komt uit tussen de €275 tot €395. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €200 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1025m3€691
Buitenlucht2700kWh€449€242
Bodemwarmte2025kWh€311€380
Hybride1600 kWh + 400 M3€484€207

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Ovezande?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren een aantalvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Borsele?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is de investering nu te groot? Dan hebben we de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Borsele. Kort gezegd een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.borsele.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, in de regel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Ovezande. De hoogte van de tegemoetkoming komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €1000 en kunnen oplopen tot €1550. Informeren naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Ovezande (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze ong. €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je circa €1625.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij plusminus €2200.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€225, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
Carrier30RQSY090B63 KW€7450,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW75YAA + ERST20D-VM2C6 KW€1900,-
AuerHRC70-11-tri7 KW€2000,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een comfortabele leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Onderstaand komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Ovezande aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hiermee verhinder je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren resulteert in een gezond wooncomfort zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken heeft te maken met verwarmen en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!