Warmtepomp Heinkenszand

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Heinkenszand? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een zuinige en verantwoorde manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €270,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan verscheidene factoren. Op warmtepomprevolutie.nl tref je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Heinkenszand.
warmtepomp-installateur-4451

 • Milieubewuste keuze
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Interessante salderingsregeling
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcodegebied4451
Netnummer0113 (+31113)
Gasgebruik M31340 M3
Stroom-gebruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energiekosten€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Heinkenszand

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Je vindt tal van toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heinkenszand heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter checkt grondig jouw woning en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Heinkenszand? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Op basis van deze website bekijk jij waardevolle de beste installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4451).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere type woning, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de manier van isoleren. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij omvangrijke toelichtingen die gaan over de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Heinkenszand kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €260,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €5.100 en €13.100. We noemen hieronder 4 verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elke aanbieder heeft weer individuele gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt energie uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw moderne HR-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis hebben we het over de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.450 en €4.875 bij een verwarmingsmonteur uit Heinkenszand (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heinkenszand

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van een hoge subsidie behaal jij een korte terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €7700. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €3500. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van meerdere aspecten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €27900Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€16800 – €23000Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5050 – €7400Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4150 – €7425Gemakkelijk plaatsen, geleverd met buitenunit
Hybride€2725 – €6850Iedereen kan hier van profiteren

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Heinkenszand consumeert plusminus 1340 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energiemaatschappij als Greenchoice of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €270 tot €360. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €185 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1200m3€694
Buitenlucht2700kWh€472€222
Bodemwarmte1650kWh€333€361
Hybride1300 kWh + 600 M3€507€187

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Heinkenszand?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat voorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Borsele?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er een optie voor de erkende groene lening van je gemeente Borsele. Het is een speciale lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.borsele.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, in algemene zin kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Heinkenszand. Hoeveel je krijgt heeft te maken met energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €700 tot gemiddeld €2200. Nieuwsgierig naar de juni 2024 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Heinkenszand (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) krijg je circa €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je pakweg €1575.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij ongeveer €2000.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Carrier61WG020 met pompen27 KW€4500,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW75VAA + ERSD-VM2C6 KW€1900,-
AuerHRC70-20-tri14 KW€2700,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een optimaal wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Heinkenszand aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Dan mag je ervan uitgaan dat de warmte naar buiten gaat. Goede isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Vaak gaat het om triple glas en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren leidt tot een gezond binnenklimaat zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De nodige elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!