Warmtepomp Ellewoutsdijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Ellewoutsdijk? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een voordelige en ecologische manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €255,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van verschillende variabelen. Op ons warmtepomp-portaal vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Ellewoutsdijk.
warmtepomp-installateur-4437

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Flinke besparing

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4437
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroom-verbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Ellewoutsdijk

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. We hebben te maken met velerlei systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ellewoutsdijk heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter inspecteert het huis en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Ellewoutsdijk? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Geholpen door de warmtepomp-vergelijker tref jij zonder moeite verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4437).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat haalt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. Verderop doorzoek jij handige gegevens die gaan over de type warmtepompenen wat in lijn is met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Ellewoutsdijk heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €185,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €4.200 en €12.100. We differentiëren 4 verschillende soorten systemen. Het echte verschil is de energietoevoer. Elke vorm heeft zijn eigen voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van energie uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw moderne CV-ketel. Een betaalbare manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel spreken we dan over de combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.475 en €4.600 bij een verwarmingsmonteur uit Ellewoutsdijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ellewoutsdijk

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op veel minder stookkosten. Middels aantrekkelijk subsidies geniet je van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €6600. Een hybride variant kan je laten installeren voor €2100. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door verschillende aspecten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €27900Hoog rendement, prijzig
Water-water€13900 – €25000Ook koelende functie
Lucht-lucht€4450 – €6550Buiten- en binnenunit
Lucht-water€5200 – €6250Weinig onderhoud, verbruikt veel stroom
Hybride€2225 – €5450Goede tussenoplossing

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Ellewoutsdijk verbruikt ong. 1340 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing schatten we op €280 tot €400. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €180 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€689
Buitenlucht2750kWh€475€214
Bodemwarmte1825kWh€338€351
Hybride1375 kWh + 425 M3€510€179

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Ellewoutsdijk?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Hij sluit je aan op jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Borsele?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval is er een optie voor de erkende groene lening via jouw gemeente Borsele. Kort gezegd een tijdelijke lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.borsele.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, normaal heb je recht op de ISDE-subsidie Ellewoutsdijk. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €775 tot plusminus €1750. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Ellewoutsdijk (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op plusminus €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je ongeveer €1700.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal plusminus €2225.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€250, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Carrier30RQS-090B63 KW€7450,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW75YAA + EHST20D-VM2C6 KW€1900,-
AuerHRC70-7-mono5 KW€1800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een optimale leefomgeving. Hoe werkt dit? In het volgende stukje doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Ellewoutsdijk aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Hiermee zorg je dat de warmte naar buiten gaat. Degelijke isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren is belangrijk voor een aangenaam wooncomfort zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik komt voort uit de verwarming en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!