Warmtepomp s-Gravenpolder

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in s-Gravenpolder? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij gebruikt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een voordelige en ecologische methode om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €210,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door allerlei elementen. Verderop vind jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in s-Gravenpolder.
warmtepomp-installateur-4431

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode-regio4431
Netnummer0113 (+31113)
Gas-gebruik M31340 M3
Stroomgebruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energiekosten€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in s-Gravenpolder

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden meerdere versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in s-Gravenpolder kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in s-Gravenpolder? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met behulp van deze website vergelijk jij zonder problemen installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4431).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. Binnen een dag of 5 volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met de isolatie van je woning. Hierna check je handige toelichtingen over de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in s-Gravenpolder heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en je bespaart al snel €320,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €3.000 en €17.500. We spreken over vier verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elke pomp heeft zijn eigen voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt warmte uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.075 en €4.800 bij een verwarmingsmonteur uit s-Gravenpolder (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-s-gravenpolder

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, je realiseert veel minder stookkosten. D.m.v. de hoge subsidie heb je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing laat je al plaatsen voor €6300. Een hybride variant is er vanaf €3100. De eindfactuur wordt berekend a.d.h.v. verschillende onderwerpen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €24800Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€15400 – €22600Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3700 – €7075Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4250 – €6650Gemakkelijk plaatsen, buitenunit in zicht
Hybride€3000 – €5200Iedereen kan hier van profiteren

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in s-Gravenpolder verbruikt plusminus 1340 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Budget Energie of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing vinden we terug tussen de €270 tot €345. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €195 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€684
Buitenlucht2400kWh€479€205
Bodemwarmte1625kWh€342€342
Hybride1500 kWh + 575 M3€513€171

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als lucht of grondwater. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in s-Gravenpolder?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. We hanteren verschillende eisen: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Het systeem wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Borsele?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario kan jij gebruik maken van de erkende groene lening van je gemeente Borsele. Het gaat om een speciale lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.borsele.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, in de regel is er de ISDE-subsidie s-Gravenpolder. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €800 tot doorgaans €2600. Benieuwd naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming s-Gravenpolder (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je grofweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze plusminus €1725.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal pakweg €2100.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€100, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Carrier61AF-030B17 KW€2850,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW75 VHA + TSA-10006 KW€1900,-
AuerEdel 100 Eau0 KW€1250,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een prettige leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice s-Gravenpolder aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Op die manier weet je zeker dat de warmte in huis naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om vloerisolatie en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren resulteert in een aangenaam wooncomfort zonder energieverspilling. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De elektra die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!