Warmtepomp Nisse

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Nisse? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij haalt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een efficiënte en duurzame wijze om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €245,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van meerdere aspecten. Als je iets verders scrollt lees jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Nisse.
warmtepomp-installateur-4443

 • Duurzame warmte
 • Verwarmen en koelen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante salderingsregeling
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcodegebied4443
Netnummer0113 (+31113)
Gasgebruik M31340 M3
Stroom-gebruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energiekosten€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Nisse

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Er is keuze uit meerdere installaties. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nisse kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Nisse? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Aan de hand van onze tool doorzoek je zonder moeite leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4443).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn type woning, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een week volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie onttrekt energie uit bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door bouwjaar en isolatie. Bijgaand bekijk jij samengestelde informatie met betrekking tot actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Nisse kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €230,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.000 en €15.000. We gaan verder in op vier verschillende soorten systemen. Het echte verschil is de energiebron. Elk systeem heeft zijn eigen voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt warmte uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de warmte uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van energie uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.775 en €5.575 bij een verwarmingsmonteur uit Nisse (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nisse

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Echter, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs behaal je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is er vanaf €6100. De hybride warmtepomp is er vanaf €2000. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. velerlei zaken zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €23000Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€14100 – €25000Beste rendement
Lucht-lucht€3850 – €6050Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5400 – €7250Lage installatiekosten, buitenunit maakt geluid
Hybride€2775 – €5550Hoge subsidie

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Nisse verbruikt pakweg 1340 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energie aanbieder als Engie of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing varieert van €210 tot €395. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €150 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1175m3€692
Buitenlucht2475kWh€457€235
Bodemwarmte1600kWh€318€374
Hybride1425 kWh + 550 M3€491€201

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Nisse?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. We onderscheiden een stuk of wat randvoorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie sluit je aan op jouw traditionele CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Borsele?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening bij de gemeenten Borsele. Het is een kortlopende lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.borsele.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, normaal is er de ISDE-subsidie Nisse. De omvang van de subsidie heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €800 tot doorgaans €3750. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nisse (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je circa €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze plusminus €1950.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal pakweg €2350.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Carrier30RQSY100B65 KW€7650,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW75VAA + EHSD-VM2C6 KW€1900,-
AuerHRC70-17-mono12 KW€2500,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een prettig klimaat in huis. Hoe werkt dit? Hieronder vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Nisse aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Hiermee mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Grondige isolatie is het fundament van een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de vloer en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie betekent een aangename leefomgeving zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door de verwarming en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar sluit je aan op stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!