Warmtepomp Baarland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Baarland? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een zuinige en ecologische oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €175,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario krijg je een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door een aantal elementen. Als je iets verders scrollt vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Baarland.
warmtepomp-installateur-4435

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Eenvoudig te bedienen
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode-regio4435
Netnummer0113 (+31113)
Gasgebruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energiekosten€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Baarland

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan verschillende oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Baarland kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De monteur of loodgieter inspecteert de woning en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Baarland? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. deze website lees je zonder moeite de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4435).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. In de paragraaf hierna tref jij toepasbare toelichtingen aangaande populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Baarland heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en de potentiële besparing ligt op €305,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.000 en €12.400. We werken op dit moment met vier verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elk model wordt gekenmerkt door kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut warmte van het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de warmte uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt energie uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis beslaat dit de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.150 en €6.100 bij een verwarmingsmonteur uit Baarland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-baarland

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het draait uit op flink lagere energiekosten. Met behulp van een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer jij een hele scherpe terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6800. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €2200. De eindfactuur wordt gebudgetteerd middels velerlei aspecten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €27600Veel vermogen, erg duur
Water-water€17100 – €21700Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3850 – €7250Buiten- en binnenunit
Lucht-water€5100 – €7400goede performance, verbruikt veel stroom
Hybride€2425 – €6700Goede tussenoplossing

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Baarland gebruikt pakweg 1340 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een energie aanbieder als Essent of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing komt uit tussen de €225 tot €355. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €175 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1125m3€687
Buitenlucht2800kWh€460€227
Bodemwarmte2050kWh€323€364
Hybride1450 kWh + 375 M3€495€192

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Baarland?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar zaken: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. De installatie sluit je aan op jouw normale gasgestookte HR-ketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Borsele?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Borsele. Het is een unieke lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.borsele.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Baarland. De omvang van de subsidie hangt af van het type en het vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €500 tot gemiddeld €1550. Interesse naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Baarland (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze om en nabij €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze grofweg €1775.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2475.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€175, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Carrier61AF-055B38 KW€4950,-
Mitsubishi ElectricQAHV-N560YA-HPB(-BS) + WPS500-10 KW€1400,-
AuerEdel 270 Eau0 KW€1250,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een comfortabel leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Baarland aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zo verhinder je dat de warmte in huis verloren gaat. Degelijke isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren zorgt voor een gezonde leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel stroom nodig. De benodigde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!