Warmtepomp Driewegen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Driewegen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een zuinige en ecologische manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €225,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan allerlei randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt lees je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Driewegen.
warmtepomp-installateur-4438

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Verwarmen en koelen
 • Klaar voor de toekomst
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Royale subsidies

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcodegebied4438
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroom-gebruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energiekosten€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Driewegen

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit velerlei versies. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Driewegen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Driewegen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met onze tool ontdek je in een zeer korte periode verwarmingsinstallateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4438).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als soort woning, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door bouwjaar en isolatie. Op deze pagina vind je handige raadgeving m.b.t. de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Driewegen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm tapwater op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €265,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.800 en €13.100. We noemen hieronder 4 verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elke leverancier heeft zijn eigen eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut warmte van het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de energie uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw bestaande HR-ketel. Een relatief goedkope manier om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.475 en €4.600 bij een verwarmingsmonteur uit Driewegen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-driewegen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het draait uit op veel minder stookkosten. Middels actuele subsidies geniet jij van een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is beschikbaar vanaf €7600. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €2100. De uiteindelijke investering kan men berekenen met verscheidene variabelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €26200Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€17200 – €21600Beste rendement
Lucht-lucht€4600 – €6500Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4800 – €6950Lage installatiekosten, verbruikt veel stroom
Hybride€2225 – €6300Simpele oplossing voor thuis

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Driewegen verbruikt circa 1340 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een leverancier van energie als Engie of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar komt uit tussen de €215 tot €345. Met een hybride systeem gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €165 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1250m3€690
Buitenlucht2475kWh€483€207
Bodemwarmte1700kWh€345€345
Hybride1300 kWh + 525 M3€518€173

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals lucht van buiten of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Driewegen?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantalvereisten: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Deze installatie wordt aangesloten op jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Borsele?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je weinig financiële middelen? In dit scenario kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Borsele. Het is een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.borsele.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, in de regel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Driewegen. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €950 tot maar liefst €3300. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Driewegen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je ongeveer €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze circa €1525.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf zo’n €2000.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Carrier30RQS-100B64 KW€7550,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW75VAA + ERST20D-VM2C6 KW€1900,-
AuerHRC70-11-mono7 KW€2000,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een aangenaam klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Driewegen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Dan weet je zeker dat de warmte naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren mondt uit in een prettig binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op stroom. Deze stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!