Warmtepomp Veere

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Veere? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een voordelige en milieuvriendelijke manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing loopt op tot €200,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen diverse randvoorwaarden. Op ons warmtepomp-portaal bekijk jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Veere.
warmtepomp-installateur-4351

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcodegebied4351
Netnummer0118 (+31118)
Gasgebruik M31410 M3
Stroom-verbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Veere

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Je hebt keuze uit meerdere versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Veere kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Veere? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij deze pagina doorzoek jij zonder moeite (verwarmings)installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4351).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals soort huis, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. Hieronder vind je handige aanbevelingen ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Veere heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: het huis verwarmen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en je bespaart al snel €200,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €4.600 en €21.200. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten installaties. Het onderscheid zit hem in de bron. Elke installatie wordt gekenmerkt door kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een goede manier om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.750 en €6.500 bij een verwarmingsmonteur uit Veere (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-veere

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is allereerst een forse investering. Maar het mooie is, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. Met behulp van een royale subsidie krijg jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric oplossing is beschikbaar vanaf €6400. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €2900. De uiteindelijke investering wordt getekend door diverse aspecten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €25900Hoog rendement (COP), hoge investering
Water-water€17300 – €24000Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4850 – €6000Relatief lage investering
Lucht-water€5500 – €7125Weinig onderhoud, hoog energiegebruik
Hybride€2275 – €5100Gemakkelijk te plaatsen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Veere consumeert ong. 1410 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Essent of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing fluctueert tussen de €245 tot €350. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €160 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1175m3€664
Buitenlucht2350kWh€465€199
Bodemwarmte1875kWh€332€332
Hybride1475 kWh + 350 M3€498€166

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als ventilatielucht of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Veere?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. Hiervoor gelden enkele van deze mitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. In het geval van het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem sluit je aan op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Veere?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening bij de gemeenten Veere. Het is een interessante lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.veere.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Veere. De omvang van de subsidie hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €775 tot wel €2300. Informeren hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Veere (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je plusminus €1525.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2050.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
LennoxEcolean EAR0672SM444 KW€5550,-
SPRSUNCGK/C-22 (HC)11 KW€2250,-
WarmblauwHP3BW 27G28 KW€4600,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en profiteer je van een comfortabel wooncomfort. Hoe werkt dit? Bijgaand vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Veere aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat de warmte binnenshuis blijft. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Vaak gaat het om driedubbelglas en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie mondt uit in een optimaal wooncomfort zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van het energiegebruik komt voort uit onze verwarming en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel stroom nodig. De benodigde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Veere, Gapinge, Vrouwenpolder, Serooskerke, Domburg, Oostkapelle, Aagtekerke, Grijpskerke, Meliskerke, Koudekerke, Biggekerke, Zoutelande, Westkapelle.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente