Warmtepomp Vlissingen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Vlissingen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een efficiënte en ecologische wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €220,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan profiteer je van een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan diverse elementen. Hierna check je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Vlissingen.
warmtepomp-installateur-4381

 • Groene investering
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Eenvoudig te programmeren
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieZeeland
GemeenteVlissingen
Postcode-regio4381
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31090 M3
Stroom-verbruik kWh2380 kWh
Gemiddelde energierekening€125,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Vlissingen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Er bestaan meerdere versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vlissingen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Vlissingen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. D.m.v. deze pagina lees je vandaag nog verwarmingsinstallateurs die werken in jouw postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4381).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. In 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie neemt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. Op deze pagina ontdek jij bruikbare informatie over populaire warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Vlissingen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en je bespaart al snel €315,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.700 en €24.500. We differentiëren vier verschillende soorten modellen. Het echte verschil is de energiebron. Elk systeem wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut warmte van het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut energie uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw moderne gasketel. Een goede oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.775 en €6.425 bij een verwarmingsmonteur uit Vlissingen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vlissingen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Gelukkig, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Geholpen door actuele subsidies heb je een korte terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je laten installeren voor €5600. Een hybride opstelling is al op de markt vanaf €3500. De eindfactuur hangt af van specifieke aspecten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €27500Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€17100 – €22900Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4300 – €6375Lage aanschafprijs
Lucht-water€4200 – €6575Goedkoop, veel elektriciteit nodig
Hybride€2725 – €5900Voor praktische elke woning

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Vlissingen gebruikt ongeveer 1090 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een leverancier van energie als Greenchoice of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing ligt tussen de €220 tot €335. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €150 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1025m3€665
Buitenlucht2300kWh€432€233
Bodemwarmte1700kWh€299€366
Hybride1425 kWh + 600 M3€466€200

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Vlissingen?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (recent gebouwde huis voldoet), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Het apparaat is een aanvulling op jouw bestaande HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Vlissingen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan is er de interessante groene lening in de gemeente Vlissingen. Dit is een speciale lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.vlissingen.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, in de regel kan je profiteren van de ISDE-subsidie Vlissingen. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €1000 en kunnen oplopen tot €3450. Informeren naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Vlissingen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze pakweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze zo’n €1950.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij om en nabij €2225.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€300, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
LennoxEcolean EAR0812SM450 KW€6150,-
SPRSUNCGK/C-22 (T)11 KW€2250,-
WarmflowGS1612 KW€3000,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een aangename leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Vlissingen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Dan weet je zeker dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Goede isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Indien de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren resulteert in een prettig wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van ons energieverbruik heeft te maken met de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De stroom die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Binnenstad, Middengebied, Paauwenburg – Westduin, Lammerenburg, Oost-Souburg, Ritthem e.o., Binnen- en Buitenhavens, Sloegebied.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente