Warmtepomp Eelde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Eelde? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het systeem profiteert van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een zuinige en duurzame manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 60% en je bespaart al snel €225,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van meerdere zaken. In het volgende kopje ontdek je praktische info over een warmtepomp kopen in Eelde.
warmtepomp-installateur-9761

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Aangenaam leefcomfort
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9761
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Eelde

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. Je vindt diverse systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eelde kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter onderzoekt het huis en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Eelde? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Via de warmtepomp-vergelijker ontdek je waardevolle (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9761).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de isolatie van je woning. Op deze website check je actuele aanbevelingen inzake de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Eelde kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en de besparing loopt op tot €215,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.100 en €14.400. We noemen hieronder vier verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elk systeem heeft zijn eigen voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de warmte uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een voordelige manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.125 en €4.525 bij een verwarmingsmonteur uit Eelde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eelde

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (februari 2023) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het betekent veel lagere gaskosten. Met behulp van een interessante subsidie geniet jij van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant laat je al plaatsen voor €7500. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €3100. De uiteindelijke kostprijs wordt getekend door verschillende onderwerpen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €27400Geen geluid, prijzig
Water-water€13500 – €20100Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5150 – €7200Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4050 – €6300Lage installatiekosten, hoog energiegebruik
Hybride€2150 – €6250Niet volledig van het gas af

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Eelde consumeert ongeveer 1820 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier van energie als Engie of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €215 tot €390. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €170 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1250m3€688
Buitenlucht2600kWh€447€241
Bodemwarmte1900kWh€310€378
Hybride1300 kWh + 475 M3€482€206

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Eelde?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren meerdere mitsen en maren: een top-isolatie (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. De pomp werkt samen met jouw normale HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Tynaarlo?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Dan hebben we de unieke groene lening bij de gemeenten Tynaarlo. Het gaat om een tijdelijke lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.tynaarlo.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Eelde. De hoogte van dit bedrag hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidies variëren van €725 tot doorgaans €3700. Benieuwd naar de februari 2023 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Eelde (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze om en nabij €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op plusminus €1850.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij ongeveer €2475.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HidrosLHA.502.LS32 KW€4350,-
Weishaupt / MonarchWWP S 11 IDT11 KW€2900,-
HautecHCS-PN-144A (88SH1481SDPA5)32 KW€5000,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierna kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Eelde aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hierdoor verhinder je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Indien de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Continu ventileren zorgt voor een optimaal binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door onze verwarming en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel stroom nodig. De nodige elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!