Warmtepomp Yde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Yde? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie gebruikt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een efficiënte en duurzame aanpak de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €265,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan meerdere zaken. Verderop bekijk jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Yde.
warmtepomp-installateur-9494

 • Minder impact op het milieu
 • Kan het huis ook koelen
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Snel terugverdiend

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9494
Netnummer050 (+3150)
Gas-verbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Yde

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit tal van producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Yde kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Yde? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door gebruik te maken van de warmtepomp-vergelijker bekijk je snel (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9494).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. Binnen 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp haalt energie uit de bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. Hieronder check je bruikbare adviezen aangaande actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Yde kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €280,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.800 en €19.900. We differentiëren vier verschillende type producten. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elk systeem wordt gekenmerkt door voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut warmte uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt warmte uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasketel. Een voordelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld betreft dit een mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.075 en €4.675 bij een verwarmingsmonteur uit Yde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-yde

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2023?

De warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels een flinke subsidie haal jij een goede terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6200. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €2600. De factuur wordt vastgesteld door verscheidene aspecten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €27100Passief koelen, hoge investering
Water-water€15300 – €20200Kan ook koelen
Lucht-lucht€4000 – €6275Lage aanschafprijs
Lucht-water€4250 – €6625Ruimte subsidie, buitenunit in zicht
Hybride€2925 – €6850Voor praktische elke woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Yde verbruikt plusminus 1820 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energie aanbieder als Greenchoice of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €265 tot €325. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €185 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1025m3€695
Buitenlucht2575kWh€466€229
Bodemwarmte2025kWh€327€368
Hybride1375 kWh + 450 M3€500€195

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Yde?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen een paar eisen: een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem werkt slim samen met jouw reguliere gasketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Tynaarlo?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval hebben we de aantrekkelijke groene lening in de regio Tynaarlo. Het is een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.tynaarlo.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, vaak heb je recht op de ISDE-subsidie Yde. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €550 tot gemiddeld €3100. Informeren naar de maximale subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Yde (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) vergeven ze om en nabij €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je ongeveer €1875.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf circa €2275.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
HautecHCS-PN-42/2K (88SC0602SDPN5)15 KW€3300,-
WaterkotteBasic Line Ai1 Geo 5010.5 (W/W)12 KW€3000,-
GalmetAirmax2 15GT8 KW€2100,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een comfortabele leefomgeving. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Yde aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende voorkom je dat gewonnen warmte verloren gaat. Een solide isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren resulteert in een aangenaam klimaat in huis zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar sluit je aan op stroom. De nodige stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!