Warmtepomp Eelderwolde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Eelderwolde? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een zuinige en duurzame methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €280,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van diverse zaken. In het volgende kopje check jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Eelderwolde.
warmtepomp-installateur-9766

 • Een duurzame oplossing
 • Ook koelen is mogelijk
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9766
Netnummer050 (+3150)
Gas-verbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energiekosten€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Eelderwolde

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. We hebben te maken met tal van oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eelderwolde kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter bestudeert de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Eelderwolde? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. D.m.v. deze website vergelijk jij in korte tijd installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9766).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als categorie huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem onttrekt warmte uit lucht, bodem of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de mate van isolatie. Op deze website vind jij accurate raadgeving m.b.t. de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Eelderwolde kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €350,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.200 en €14.700. We noemen hieronder vier verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elk type heeft zijn eigen voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt warmte uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw huidige gasketel. Een prima oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.100 en €5.525 bij een verwarmingsmonteur uit Eelderwolde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eelderwolde

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (december 2023) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het betekent een significant lagere energierekening. Middels de hoge subsidie realiseer je een korte terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €6300. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €3000. De uiteindelijke rekening wordt gecalculeerd door specifieke factoren als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €27300Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€15200 – €23300Beste rendement
Lucht-lucht€3500 – €7250Buiten- en binnenunit
Lucht-water€5300 – €6800Hoge subsidie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2025 – €5750Zeer betaalbaar

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Eelderwolde gebruikt ong. 1820 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energieleverancier als Delta of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €225 tot €350. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €155 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1100m3€690
Buitenlucht2500kWh€462€228
Bodemwarmte2025kWh€324€366
Hybride1325 kWh + 575 M3€497€193

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of grondwater. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Eelderwolde?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden verschillende randvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Het systeem is een aanvulling op jouw bestaande CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Tynaarlo?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dat geval kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Tynaarlo. Het is een speciale lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.tynaarlo.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed nieuws, normaal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Eelderwolde. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €925 tot ongeveer €2400. Benieuwd hoeveel subsidie je in december 2023 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Eelderwolde (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je zo’n €1950.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij ongeveer €2300.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€250, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HidrosLHA.602.LS37 KW€5000,-
Weishaupt / MonarchWWP S 14 ID14 KW€3200,-
HautecHCS-PN-94/2TA (88ST1882SDPA5)38 KW€5600,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Onderstaand bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Eelderwolde aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Permanent ventileren mondt uit in een gezond binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van stroom. De gevraagde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!