Warmtepomp Zuidlaren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Zuidlaren? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat onttrekt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een relatief goedkope en ecologische methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en de potentiële besparing ligt op €330,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van verschillende elementen. Hierna vind je meer info over een warmtepomp kopen in Zuidlaren.
warmtepomp-installateur-9471

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Lagere energierekening

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode-regio9471
Netnummer050 (+3150)
Gas-gebruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energiekosten€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Zuidlaren

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Je kan kiezen uit diverse installaties. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zuidlaren kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Zuidlaren? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door gebruik te maken van onze website ontdek je in een zeer korte periode erkende installateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9471).
 2. Specificeer de woning. Onder andere type huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. In de volgende paragraaf vind je waardevolle raadgeving omtrent alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Zuidlaren kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en de potentiële besparing ligt op €265,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €7.000 en €22.600. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type modellen. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elk model heeft weer individuele plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw reguliere CV-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.775 en €5.725 bij een verwarmingsmonteur uit Zuidlaren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zuidlaren

Geschikte installaties:


Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Geholpen door actuele subsidies heb jij een korte terugverdientijd. Een full-electric variant is al op de markt vanaf €7100. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €2700. Het prijskaartje wordt berekend door diverse onderdelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €25800Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€17200 – €24900Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4100 – €7300Werkt ook als een airco
Lucht-water€5100 – €7025Laagdrempelig, verbruikt veel stroom
Hybride€2900 – €5150Geschikt voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Zuidlaren verbruikt plusminus 1820 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Essent of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing ligt tussen de €255 tot €325. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €170 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1050m3€680
Buitenlucht2450kWh€476€204
Bodemwarmte1975kWh€340€340
Hybride1525 kWh + 450 M3€510€170

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Zuidlaren?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat randvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt slim samen met jouw bestaande CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Tynaarlo?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de interessante groene lening via jouw gemeente Tynaarlo. Het is een interessante lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.tynaarlo.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Zuidlaren. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €575 en kunnen oplopen tot €1950. Benieuwd hoeveel subsidie je in februari 2024 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Zuidlaren (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze om en nabij €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze circa €1650.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf circa €2125.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
HautecHCS-PN-42A (88SF0301SDPA5)10 KW€2800,-
WaterkotteEco Touch DS 5020.5 Ai (B/W)14 KW€3200,-
GallettiEHW052WS54 KW€7200,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een optimaal wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Zuidlaren aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren leidt tot een prettige leefomgeving zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van het energiegebruik kunnen we herleiden tot de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar hebben wel stroom nodig. De benodigde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!