Warmtepomp Zuidlaarderveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Zuidlaarderveen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een efficiënte en ecologische methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €210,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene aspecten. Op ons warmtepomp-portaal vind jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Zuidlaarderveen.
warmtepomp-installateur-9474

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Waardevermeerdering huis
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9474
Netnummer0598 (+31598)
Gas-gebruik M31820 M3
Stroomgebruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energiekosten€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Zuidlaarderveen

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden diverse oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zuidlaarderveen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter onderzoekt het huis en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Zuidlaarderveen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Op basis van warmtepomprevolutie.nl vergelijk jij binnen enkele minuten warmtepomp installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9474).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan type huis, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. Na zo’n 5 werkdagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. Op deze pagina tref je waardevolle details inzake de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Zuidlaarderveen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: het huis verwarmen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de besparing loopt op tot €200,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €3.400 en €23.200. We spreken over 4 verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil valt samen met de bron. Elke leverancier heeft relevante plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt energie uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van warmte uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een voordelige manier om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.025 en €5.925 bij een verwarmingsmonteur uit Zuidlaarderveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zuidlaarderveen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van actuele subsidies geniet je van een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €5500. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2400. De factuur wordt mede bepaald door specifieke zaken als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €27500Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€15800 – €24700Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3800 – €7025Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4700 – €6000Krachtige oplossing, buitenunit in zicht
Hybride€2900 – €6000Zeer betaalbaar

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Zuidlaarderveen consumeert circa 1820 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een leverancier van energie als Essent of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing komt uit tussen de €275 tot €400. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €160 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1125m3€682
Buitenlucht2775kWh€450€232
Bodemwarmte1900kWh€314€368
Hybride1525 kWh + 600 M3€484€198

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Zuidlaarderveen?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We noemen enkele van deze mitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Hij werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Tynaarlo?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan is er een speciale groene lening van je gemeente Tynaarlo. Het betreft een interessante lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.tynaarlo.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, voor de meeste systemen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Zuidlaarderveen. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €825 tot wel €3050. Informeren hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Zuidlaarderveen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) ontvang je ongeveer €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je zo’n €1900.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf zo’n €2250.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HautecHCS-PN-75A (88SF0451SDPA5)15 KW€3300,-
WaterkotteEco Touch DS 5023.5 Ai RC (B/W)16 KW€3400,-
GallettiEHW062HS60 KW€7800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Zuidlaarderveen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Daarmee mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren zorgt voor een aangename leefomgeving zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!