Warmtepomp Taarlo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Taarlo? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een efficiënte en verantwoorde methode om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €265,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval profiteer je van een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verscheidene zaken. Hierna check jij meer info over een warmtepomp kopen in Taarlo.
warmtepomp-installateur-9485

 • Een duurzame oplossing
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Diverse erkende installateurs
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode-regio9485
Netnummer0592 (+31592)
Gas-gebruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energiekosten€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Taarlo

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. Er is keuze uit fors wat producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Taarlo kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig jouw woning en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Taarlo? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Middels onze website vind je vandaag nog installateurs uit de buurt. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9485).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere type huis, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat benut de warmte uit de bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door leeftijd woning, isolatiewaarden. Hierna check jij actuele gegevens omtrent de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Taarlo heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €210,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.300 en €17.800. We noemen hieronder 4 verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke vorm wordt gekenmerkt door eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de warmte uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt energie uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de warmte uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw huidige gasketel. Een laagdrempelige oplossing om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.375 en €6.250 bij een verwarmingsmonteur uit Taarlo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-taarlo

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in januari 2023?

De warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Gelukkig, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Geholpen door actuele subsidies behaal je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €5600. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2900. De uiteindelijke kostprijs wordt vastgesteld door verschillende variabelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €23300Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€14400 – €21900Koelende functie
Lucht-lucht€4500 – €6575Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4150 – €6050Hoge subsidie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2500 – €6850Geschikt voor bestaande bouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Taarlo gebruikt plusminus 1820 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Delta of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing schatten we op €260 tot €360. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €185 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1150m3€687
Buitenlucht2650kWh€447€240
Bodemwarmte2025kWh€309€378
Hybride1525 kWh + 400 M3€481€206

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Taarlo?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende vereisten: een hoge isolatiewaarde (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. De pomp werkt samen met jouw bestaande HR-ketel, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Tynaarlo?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening in de regio Tynaarlo. Het betreft een tijdelijke lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.tynaarlo.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, in de meeste gevallen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Taarlo. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als model en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €675 tot maar liefst €1550. Benieuwd naar de maximale subsidie in januari 2023 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Taarlo (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze circa €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze grofweg €1700.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal pakweg €2225.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€225, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
HautecHCS-PN-94/2TA (88ST1882SDPA5)38 KW€5600,-
WaterkotteEco Touch DS 5034.5T (B/W)24 KW€4200,-
GallettiEHW073WL69 KW€8700,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Taarlo aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hierdoor mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Goede isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn isolatie van de bodem en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Indien de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren leidt tot een gezond leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De gevraagde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!