Warmtepomp Bunne

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Bunne? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een efficiënte en verantwoorde wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de besparing loopt op tot €335,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan krijg je een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door allerlei zaken. Verderop lees je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Bunne.
warmtepomp-installateur-9496

 • Duurzame investering
 • Kan ook werken als airco
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcodegebied9496
Netnummer050 (+3150)
Gas-gebruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energiekosten€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Bunne

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. We hebben te maken met honderden producten. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bunne kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Bunne? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door gebruik te maken van onze tool tref jij bruikbare leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9496).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn type huis, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem benut de energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. In de volgende paragraaf check je bruikbare info ten aanzien van populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Bunne kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €255,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.100 en €12.200. We gaan verder in op vier verschillende soorten installaties. Het onderscheid is de energiebron. Elke vorm heeft zijn eigen gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige manier om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.850 en €7.050 bij een verwarmingsmonteur uit Bunne (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bunne

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (maart 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is initieel best wel prijzig. Gelukkig, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Dankzij een flinke subsidie krijg jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric model is er vanaf €5900. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €2500. De totaalprijs wordt bepaald door verscheidene factoren als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €24500Veel besparen, relatief duur
Water-water€14700 – €21800Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3900 – €6750CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4750 – €6100Totaaloplossing, veel stroomverbruik
Hybride€2175 – €5700Combinatiesysteem

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Bunne gebruikt ong. 1820 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €260 tot €320. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €125 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€697
Buitenlucht2525kWh€481€216
Bodemwarmte1950kWh€342€355
Hybride1575 kWh + 575 M3€516€181

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. lucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Bunne?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen verschillende vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Hij is actief naast jouw huidige gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Tynaarlo?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de interessante groene lening in de gemeente Tynaarlo. We hebben het over een een speciaal soort lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.tynaarlo.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, vaak kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Bunne. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €950 en lopen op tot wel €2800. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in maart 2024 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Bunne (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) vergeven ze grofweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je om en nabij €1575.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij om en nabij €2475.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
HautecHCS-PN-75/2K (88SC0902SDPN5)21 KW€3900,-
WaterkotteEco Touch Ai1 Geo 5008.5 (W/W)10 KW€2800,-
GalmetBasic 200 GT0 KW€1400,-

In vier stappen een gasvrij huis

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een aangename leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Hieronder tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Bunne aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hiermee voorkom je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Degelijke isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren zorgt voor een aangenaam leefklimaat zonder verlies van warmte. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De nodige stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!