Warmtepomp Zeijen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Zeijen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een zuinige en duurzame benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €260,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door allerlei elementen. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Zeijen.
warmtepomp-installateur-9491

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Kan woning ook koelen
 • Ruim aanbod in de regio
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcodegebied9491
Netnummer0592 (+31592)
Gas-verbruik M31820 M3
Stroom-verbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Zeijen

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Er is keuze uit fors wat producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zeijen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakman of loodgieter checkt grondig het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Zeijen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met behulp van de warmtepomp-vergelijker doorzoek jij snel warmtepomp installateurs uit jouw streek. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9491).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. In 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door bouwjaar en isolatie. In de volgende paragraaf ontdek je waardevolle info over beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Zeijen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €260,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.400 en €15.100. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type installaties. Het onderscheid zit hem in de bron. Elk model wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw reguliere CV-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.050 en €6.325 bij een verwarmingsmonteur uit Zeijen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zeijen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, je realiseert flink lagere energiekosten. Aan de hand van interessante subsidies profiteer je van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je aanschaffen vanaf €5700. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €2200. Het prijskaartje wordt vastgesteld door verscheidene facetten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €28000Passief koelen, relatief duur
Water-water€13600 – €20900Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5100 – €6950Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4400 – €6225Gemakkelijk plaatsen, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2050 – €5800Niet volledig van het gas af

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Zeijen gebruikt grofweg 1820 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een leverancier van energie als Eneco of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing varieert van €210 tot €305. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €195 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1250m3€692
Buitenlucht2500kWh€484€208
Bodemwarmte1625kWh€346€346
Hybride1500 kWh + 600 M3€519€173

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Zeijen?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden verschillende eisen: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij werkt slim samen met jouw huidige gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Tynaarlo?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van een speciale groene lening via jouw gemeente Tynaarlo. Het gaat om een unieke lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.tynaarlo.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Zeijen. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het product. De subsidies variëren van €750 en kunnen oplopen tot €3050. Informeren naar de huidige subsidie in februari 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Zeijen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) krijg je ongeveer €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze zo’n €1875.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij circa €2125.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HautecHCS-PK-242KA (88SU2301SDPA5)10 KW€2800,-
WaterkotteBasic Line Ai1 Geo 5005.5 (W/W)6 KW€2800,-
GalmetAirmax2 6GT4 KW€1550,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een prettige leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Zeijen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Daarmee verhinder je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan bodemisolatie en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie resulteert in een prettig leefklimaat zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De benodigde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!