Warmtepomp De Punt

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in De Punt? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem gebruikt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een efficiënte en ecologische manier om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 60% en de besparing loopt op tot €225,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van een aantal verschillende facetten. Verderop vind jij praktische info over een warmtepomp kopen in De Punt.
warmtepomp-installateur-9493

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Constante temperatuur
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Flinke subsidies

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9493
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energiekosten€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in De Punt

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Er is keuze uit diverse toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Punt kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in De Punt? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. D.m.v. onze vergelijker bekijk jij eenvoudig de beste installateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9493).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij omvangrijke raadgeving met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in De Punt heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €330,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.600 en €21.100. We werken op dit moment met vier verschillende type systemen. Het onderscheid is de input van energie. Elke merk wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt energie uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw huidige CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.025 en €6.400 bij een verwarmingsmonteur uit De Punt (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-punt

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in december 2023?

Een warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Maar, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Middels actuele subsidies profiteer je van een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp koop je al vanaf €6900. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3400. De uiteindelijke rekening wordt bepaald aan de hand van meerdere variabelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €25600Geen geluid, relatief duur
Water-water€15400 – €24000Beste rendement
Lucht-lucht€4200 – €6975Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4450 – €7225Koelende functie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2025 – €5900Ook voor oudere woning

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in De Punt verbruikt om en nabij 1820 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een leverancier als Delta of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing ligt tussen de €260 tot €335. Bij hybride modellen gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €170 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1150m3€694
Buitenlucht2350kWh€458€236
Bodemwarmte1925kWh€319€375
Hybride1525 kWh + 475 M3€493€201

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in De Punt?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We hanteren enkele van deze eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. Hij sluit je aan op jouw traditionele CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Tynaarlo?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is de investering nu te groot? In dat geval kan je profiteren van de unieke groene lening in de gemeente Tynaarlo. Het betreft een unieke lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.tynaarlo.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, normaal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie De Punt. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €775 en lopen op tot wel €2250. Informeren naar de maximale subsidie in december 2023 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming De Punt (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze ong. €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze circa €1800.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2200.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HautecHCS-PN-35/2K (88SC0522SDPN5)12 KW€3000,-
WaterkotteBasic Line Ai1 Geo 5008.5 (W/W)9 KW€2800,-
GalmetAirmax2 12GT7 KW€2000,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een comfortabel leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice De Punt aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Daarmee verhinder je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Gedegen isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is triple glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren zorgt voor een comfortabel wooncomfort zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van de totale energierekening vloeit voort uit de verwarming van ons huis en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door stroom. De gevraagde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!