Warmtepomp De Groeve

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in De Groeve? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie gebruikt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een economische en duurzame methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €200,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van diverse facetten. Hierna bekijk je meer info over een warmtepomp kopen in De Groeve.
warmtepomp-installateur-9473

 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Ook in staat woning te koelen
 • Los van de energieleverancier
 • Eenvoudig te programmeren
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcodegebied9473
Netnummer050 (+3150)
Gas-verbruik M31820 M3
Stroom-gebruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in De Groeve

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Er is keuze uit verschillende installaties. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Groeve kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in De Groeve? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van onze website vergelijk je zonder moeite (verwarmings)installateurs uit de buurt. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9473).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Binnen 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie maakt slim gebruik van energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. Verderop doorzoek je samengestelde details omtrent alle verschillende warmtepompen en wat matcht met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in De Groeve kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 60% en het bespaart flink geld, tot wel €275,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €6.500 en €15.700. We werken op dit moment met vier verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil is de bron van energie. Elk model heeft weer individuele kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van warmte van het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt energie uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasketel. Een relatief goedkope oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.000 en €6.175 bij een verwarmingsmonteur uit De Groeve (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-groeve

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is primair best wel prijzig. Gelukkig, je realiseert veel lagere gaskosten. Dankzij een subsidie oplopend tot €2.100 heb je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €5900. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2700. De totaalprijs kan men berekenen met diverse variabelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €24300Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€16700 – €24800Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4350 – €6475Kan ook als airco werken
Lucht-water€3550 – €7050Koelende functie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2675 – €5850Voor praktische elke woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in De Groeve gebruikt om en nabij 1820 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Engie of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing schommelt tussen €260 tot €370. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €155 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1100m3€681
Buitenlucht2675kWh€443€238
Bodemwarmte1925kWh€306€375
Hybride1600 kWh + 425 M3€477€204

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in De Groeve?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze voorwaarden: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem is een aanvulling op jouw reguliere CV-ketel, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Tynaarlo?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In zo’n geval hebben we de interessante groene lening bij gemeente Tynaarlo. Het is een interessante lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.tynaarlo.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, in algemene zin kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie De Groeve. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €500 en lopen op tot wel €1950. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming De Groeve (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je zo’n €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze ongeveer €1950.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij circa €2200.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
HautecHCS-PN-60A (88SF0381SDPA5)13 KW€3100,-
WaterkotteEco Touch DS 5023.5 Ai NC (B/W)16 KW€3400,-
GallettiEHW062HL60 KW€7800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een optimaal binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice De Groeve aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Op die manier verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om HR++ glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren is belangrijk voor een aangenaam leefklimaat zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door stroom. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!