Warmtepomp Zeegse

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Zeegse? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en ecologische benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en je bespaart al snel €335,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van verscheidene variabelen. In het volgende kopje lees jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Zeegse.
warmtepomp-installateur-9483

 • Groene investering
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Royale subsidies

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcodegebied9483
Netnummer0592 (+31592)
Gas-gebruik M31820 M3
Stroom-gebruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Zeegse

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Er bestaan verscheidene systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zeegse biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert jouw woning en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Zeegse? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Via onze website check je binnen enkele minuten verwarmingsinstallateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9483).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Na uiterlijk een week volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. In de paragraaf hierna bekijk jij samengestelde raadgeving aangaande actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Zeegse kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €215,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.900 en €20.200. We werken op dit moment met vier verschillende soorten systemen. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elke pomp heeft weer individuele kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt energie uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw reguliere CV-ketel. Een uitstekende manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.850 en €5.950 bij een verwarmingsmonteur uit Zeegse (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zeegse

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Geholpen door een zeer aantrekkelijke subsidie haal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric model is al op de markt vanaf €6100. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €1900. De factuur wordt berekend a.d.h.v. velerlei onderwerpen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €24200Hoog rendement, prijzig
Water-water€16000 – €21600Koelende functie
Lucht-lucht€4600 – €6700Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5300 – €7175Lage installatiekosten, veel stroom benodigd
Hybride€2600 – €6300Snelle terugverdientijd

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Zeegse gebruikt plusminus 1820 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Budget Energie of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing schatten we op €215 tot €390. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €180 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€686
Buitenlucht2525kWh€480€206
Bodemwarmte1900kWh€343€343
Hybride1300 kWh + 500 M3€515€172

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Zeegse?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We noemen verschillende zaken: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw huidige CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Tynaarlo?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de erkende groene lening bij gemeente Tynaarlo. We hebben het over een een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.tynaarlo.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Zeegse. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €850 en lopen op tot wel €2800. Onderzoek doen naar de april 2024 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Zeegse (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze om en nabij €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op om en nabij €1900.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf ong. €2325.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
HautecHCS-PN-75/2T (88ST1442SDPA5)32 KW€5000,-
WaterkotteEco Touch DS 5027.5 Ai (B/W)18 KW€3600,-
GallettiEHW073HS69 KW€8700,-

In vier stappen een gasvrije woning

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een comfortabel binnenklimaat. Hoe werkt dit? Hierbij bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Zeegse aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zodoende mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie draait uit op een comfortabel binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken heeft te maken met de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De stroom die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!