Warmtepomp Vries

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Vries? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een efficiënte en verantwoorde manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van een aantal factoren. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Vries.
warmtepomp-installateur-9481

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Ook in staat woning te koelen
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Veilig alternatief
 • Veel geld besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9481
Netnummer0592 (+31592)
Gas-gebruik M31820 M3
Stroom-verbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Vries

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Je kan kiezen uit fors wat toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vries biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Vries? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Geholpen door deze website vergelijk je in korte tijd warmtepomp installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9481).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan soort woning, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur het formulier. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat gebruikt energie uit buitenlucht, grond of water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken als de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met bouwjaar en isolatie. Bijgaand bekijk jij waardevolle gegevens aangaande actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Vries kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €175,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.300 en €23.900. We gaan verder in op 4 verschillende type systemen. Het echte verschil zit hem in de bron. Elke pomp heeft zijn eigen gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt energie uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw bestaande HR-ketel. Een voordelige oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.300 en €5.725 bij een verwarmingsmonteur uit Vries (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vries

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in maart 2024?

Een warmtepomp is primair een prijzige installatie. Gelukkig, het draait uit op een significant lagere energierekening. Middels een subsidie oplopend tot €2.100 behaal je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem laat je al plaatsen voor €7400. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €2700. De totaalprijs wordt getekend door allerlei variabelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €23700Hoge besparing, prijzig
Water-water€14500 – €22100Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5250 – €6525Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4900 – €7000Lage installatiekosten, hoog energiegebruik
Hybride€2950 – €5700Interessante prijzen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Vries gebruikt om en nabij 1820 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een maatschappij als Greenchoice of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €265 tot €320. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €135 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1150m3€685
Buitenlucht2325kWh€473€212
Bodemwarmte2100kWh€336€349
Hybride1375 kWh + 525 M3€507€178

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of uit de bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Vries?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Er gelden een paar vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem is actief naast jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Tynaarlo?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening in de regio Tynaarlo. Het is een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.tynaarlo.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, normaliter is er de ISDE-subsidie Vries. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van energielabel en vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €525 tot wel €3700. Informeren naar de maart 2024 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Vries (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze zo’n €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je circa €1525.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij pakweg €2500.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€300, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
HautecHCS-PN-144A (88SH1481SDPA5)32 KW€5000,-
WaterkotteEco Touch DS 5027.5 Ai RC (B/W)18 KW€3600,-
GallettiEHW073HL69 KW€8700,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een optimale leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Hieronder tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Vries aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Op die manier verhinder je dat warme lucht de woning ontglipt. Degelijke isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan spouwmuurisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren draait uit op een aangenaam klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar worden gevoed door stroom. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!