Warmtepomp Winde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Winde? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een efficiënte en ecologische benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en je profiteert van een besparing tot wel €345,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario profiteer je van een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van meerdere facetten. In het volgende kopje vind jij meer info over een warmtepomp kopen in Winde.
warmtepomp-installateur-9495

 • Minder vervuiling
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hogere woningwaarde
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode-regio9495
Netnummer050 (+3150)
Gasgebruik M31820 M3
Stroom-verbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Winde

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Winde heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Winde? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Dankzij onze tool lees jij eenvoudig (verwarmings)installateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9495).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. In 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem gebruikt warmte uit uit de lucht of het water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door de staat van isolatie. Onderstaand doorzoek jij actuele adviezen met betrekking tot actuele warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Winde kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en water water leveren op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel circa 50% en de besparing loopt op tot €180,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.900 en €11.400. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elk type installatie wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de warmte uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw normale CV-ketel. Een voordelige manier om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard beslaat dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.350 en €5.350 bij een verwarmingsmonteur uit Winde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-winde

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in januari 2023?

Een warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Maar het mooie is, het resulteert in een significant lagere energierekening. Door middel van een interessante subsidie geniet je van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is al op de markt vanaf €7100. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €3200. De uiteindelijke rekening wordt bepaald aan de hand van verscheidene randvoorwaarden als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €24000Passief koelen, prijzig
Water-water€14300 – €23700Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4200 – €6375Verwarmen en koelen
Lucht-water€5500 – €6425Goedkoop, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2150 – €6900Simpele oplossing voor thuis

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Winde consumeert pakweg 1820 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een leverancier van energie als Energiedirect of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €210 tot €355. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €140 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1225m3€696
Buitenlucht2725kWh€473€223
Bodemwarmte2075kWh€334€362
Hybride1475 kWh + 425 M3€508€188

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als ventilatielucht of aardwarmte. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Winde?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Hiervoor gelden verschillende vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. De installatie wordt aangesloten op jouw normale gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Tynaarlo?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan is er de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Tynaarlo. Kort gezegd een speciale lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.tynaarlo.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Winde. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van energielabel en vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €975 tot maar liefst €1650. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in januari 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Winde (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze grofweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op ongeveer €1925.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij pakweg €2450.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€250, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HautecHCS-PN-60/2K (88SC0762SDPN5)18 KW€3600,-
WaterkotteEco Touch Ai1 Geo 5006.5 (W/W)7 KW€2800,-
GalmetSpectra GT0 KW€1250,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een gezond klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Winde aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Dan zorg je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie zorgt voor een gezond wooncomfort zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota komt voort uit onze verwarming en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op stroom. De gevraagde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!