Warmtepomp Paterswolde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Paterswolde? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een voordelige en ecologische wijze om uw woning te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €275,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In dat geval kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door meerdere facetten. Op onze website bekijk jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Paterswolde.
warmtepomp-installateur-9765

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Kan het huis ook koelen
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Waardevermeerdering huis
 • Hoog rendement

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode-regio9765
Netnummer050 (+3150)
Gasgebruik M31820 M3
Stroomgebruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Paterswolde

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Er is keuze uit flink wat versies. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Paterswolde kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Paterswolde? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door middel van onze vergelijker vind je snel (verwarmings)installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9765).
 2. Omschrijf de woning. Zoals categorie woning, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als leeftijd woning, isolatiewaarden. In het volgende stukje vind je omvangrijke details die gaan over populaire warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Paterswolde kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €330,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €4.200 en €17.700. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type installaties. Het onderscheid valt samen met de bron. Elk model wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut warmte uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw bestaande gasketel. Een goede manier om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.100 en €5.775 bij een verwarmingsmonteur uit Paterswolde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-paterswolde

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in februari 2023?

De warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op flink lagere energiekosten. D.m.v. een subsidie oplopend tot €2.100 geniet jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem koop je al vanaf €7200. Een hybride opstelling is al op de markt vanaf €3200. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door verschillende variabelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €26900Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€16600 – €23900Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5300 – €7050Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4100 – €6000Ruimte subsidie, geleverd met buitenunit
Hybride€2450 – €6350Goed voor EPC waarde

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Paterswolde gebruikt ong. 1820 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een maatschappij als Eneco of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €270 tot €400. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €160 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1200m3€689
Buitenlucht2525kWh€455€234
Bodemwarmte1800kWh€317€372
Hybride1450 kWh + 550 M3€489€200

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Paterswolde?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een paar zaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie is actief naast jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Tynaarlo?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan je profiteren van de interessante groene lening via jouw gemeente Tynaarlo. Kort gezegd een interessante lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.tynaarlo.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, meestal heb je recht op de ISDE-subsidie Paterswolde. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €675 tot plusminus €2150. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in februari 2023 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Paterswolde (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op ongeveer €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je grofweg €1625.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf pakweg €2350.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€250, bij het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HidrosLHA.502.XL31 KW€4400,-
Weishaupt / MonarchWWP S 11 IH11 KW€2900,-
HautecHCS-PN-75/2T (88ST1442SDPA5)32 KW€5000,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een gezond klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Hierbij is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Paterswolde aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De woning grondig isoleren. Zodoende verhinder je dat de warmte de woning ontglipt. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren draait uit op een gezond leefklimaat zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door onze verwarming en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op stroom. De nodige stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!