Warmtepomp Donderen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Donderen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp neemt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een zuinige en milieuvriendelijke manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €330,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met een aantal verschillende randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Donderen.
warmtepomp-installateur-9497

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Klaar voor de toekomst
 • Veilige en regelbare warmte
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9497
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Donderen

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Er zijn velerlei systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Donderen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter checkt grondig de woning en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Donderen? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Aan de hand van onze website lees jij in enkele stappen installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9497).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals categorie huis, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Binnen een dag of 5 krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. In de paragraaf hierna ontdek jij bruikbare informatie omtrent de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Donderen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en je bespaart al snel €195,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €3.900 en €14.800. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elke aanbieder heeft weer individuele gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de energie uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een voordelige manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.125 en €6.900 bij een verwarmingsmonteur uit Donderen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-donderen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent veel lagere gaskosten. Geholpen door een flinke subsidie profiteer jij van een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je aanschaffen vanaf €6600. Een hybride systeem koop je al vanaf €2100. De uiteindelijke kostprijs wordt gebudgetteerd middels verschillende factoren zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €28000Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€15800 – €22300Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5200 – €7200Niet de duurste oplossing
Lucht-water€5450 – €6025Goedkoop, buitenunit maakt geluid
Hybride€2625 – €6200Zeer betaalbaar

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Donderen verbruikt ong. 1820 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een maatschappij als Essent of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar komt uit tussen de €270 tot €350. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €135 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1025m3€698
Buitenlucht2400kWh€489€209
Bodemwarmte2025kWh€349€349
Hybride1500 kWh + 425 M3€524€175

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Donderen?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een paar eisen: een top-isolatie (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Tynaarlo?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario kan je kiezen voor de interessante groene lening via de gemeente Tynaarlo. We hebben het over een een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.tynaarlo.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Donderen. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €650 en lopen op tot wel €2050. Informeren naar de actuele subsidie in februari 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Donderen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze zo’n €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze circa €1975.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij om en nabij €2425.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€125, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
HautecHCS-PN-19 (88SF015ASCPN5)7 KW€2800,-
WaterkotteEco Touch Ai1 Geo 5010.5 (W/W)13 KW€3100,-
GalmetBasic 270 GT0 KW€1100,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je een comfortabel klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Donderen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Op die manier voorkom je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren resulteert in een optimaal wooncomfort zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!