Warmtepomp Midlaren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Midlaren? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water. Dit is een zuinige en milieuvriendelijke methode om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €310,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan krijg je een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verschillende variabelen. In het volgende kopje lees jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Midlaren.
warmtepomp-installateur-9475

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Aangenaam leefcomfort
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Hoog rendement

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode-regio9475
Netnummer050 (+3150)
Gas-gebruik M31820 M3
Stroomgebruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energiekosten€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Midlaren

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er zijn verscheidene onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Midlaren kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter bestudeert jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Midlaren? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door middel van warmtepomprevolutie.nl tref je binnen enkele minuten (verwarmings)installateurs uit de buurt. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9475).
 2. Specificeer de woning. Denk aan type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat neemt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door wat er aan isolatie gedaan is. Verderop vind je veelzijdige adviezen omtrent populaire warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Midlaren kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je bespaart al snel €255,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.500 en €24.900. We differentiëren vier verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elk apparaat heeft weer individuele pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de energie uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een goede manier om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.275 en €4.300 bij een verwarmingsmonteur uit Midlaren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-midlaren

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (februari 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in veel lagere gaskosten. Met behulp van actuele subsidies behaal jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €6400. Een hybride oplossing koop je al vanaf €1900. De totaalprijs wordt bepaald door verschillende facetten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €27200Veel vermogen, erg duur
Water-water€14900 – €20400Koelende functie
Lucht-lucht€4300 – €6825Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4150 – €7350Weinig onderhoud, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2800 – €5200Combinatiesysteem

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Midlaren gebruikt circa 1820 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energie aanbieder als Energiedirect of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar komt uit tussen de €260 tot €385. Met een hybride product gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €135 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1150m3€683
Buitenlucht2475kWh€458€225
Bodemwarmte1600kWh€321€362
Hybride1400 kWh + 375 M3€492€191

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Midlaren?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Hij is actief naast jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Tynaarlo?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening in de regio Tynaarlo. Het gaat om een unieke lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.tynaarlo.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Midlaren. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met model en vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €975 tot ongeveer €2150. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in februari 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Midlaren (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze plusminus €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze pakweg €1900.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij grofweg €2200.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€275, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
HautecHCS-PN-94A (88SF0941SDPA5)20 KW€3800,-
WaterkotteEco Touch DS 5023.5 Ai (B/W)16 KW€3400,-
GallettiEHW062WL60 KW€7800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een prettig binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Midlaren aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Op die manier voorkom je dat de warmte weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is de basis van een duurzaam huis. Populaire vormen zijn HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren leidt tot een gezond klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar wel stroom. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!