Warmtepomp Leudal

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Leudal? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem neemt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een voordelige en verantwoorde benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en de potentiële besparing ligt op €255,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van verscheidene aspecten. Op ons warmtepomp-portaal vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Leudal.
warmtepomp-installateur-6089

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Diverse erkende installateurs
 • Weinig onderhoud
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6089
Netnummer0475 (+31475)
Gasgebruik M31710 M3
Stroomgebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Leudal

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Leudal kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Leudal? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Geholpen door deze website ontdek jij vandaag nog (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6089).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat profiteert van warmte uit lucht, bodem of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. In de paragraaf hierna tref je veelzijdige details m.b.t. de type warmtepompenen wat matcht met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Leudal kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en warm sanitair water op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €210,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €7.000 en €18.200. We differentiëren vier verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elk model heeft zijn eigen voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel hebben we het over de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.450 en €6.225 bij een verwarmingsmonteur uit Leudal (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-leudal

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het leidt tot een significant lagere energierekening. Middels een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs realiseer jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €6500. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2200. Het prijskaartje wordt bepaald aan de hand van allerlei factoren zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €25300Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€17000 – €22400Kan ook koelen
Lucht-lucht€3700 – €6825Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3850 – €6600Gemakkelijk plaatsen, veel elektriciteit nodig
Hybride€2450 – €5600Simpele oplossing voor thuis

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Leudal consumeert pakweg 1710 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier als Engie of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €210 tot €325. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, rond de €125 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1200m3€674
Buitenlucht2475kWh€472€202
Bodemwarmte1850kWh€337€337
Hybride1525 kWh + 450 M3€506€169

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht of uit de bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Leudal?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. We noemen verschillende mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem wordt aangesloten op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Leudal?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dat geval kan jij gebruik maken van de erkende groene lening in de regio Leudal. Het betreft een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.leudal.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, vaak kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Leudal. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €800 tot doorgaans €3700. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Leudal (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op ong. €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op plusminus €1975.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij pakweg €2300.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€200, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
IBK / CLINTCWW/K/WP 2510 KW€2800,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW75 VHA + EHST20C-VM2C6 KW€1900,-
VaillantflexoCOMPACT VWF 58/4 + VWL 11/4 SA (0010016682)5 KW€1800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een aangenaam wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Leudal aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zodoende voorkom je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren draait uit op een optimale leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente