Warmtepomp Roermond

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Roermond? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp gebruikt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een voordelige en verantwoorde aanpak om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en de besparing loopt op tot €240,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van diverse factoren. Als je iets verders scrollt bekijk jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Roermond.
warmtepomp-installateur-6041

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Comfortabel leefcomfort
 • Veel keuze in leveranciers
 • Veilige oplossing
 • Hoog rendement

ProvincieLimburg
GemeenteRoermond
Postcode6041
Netnummer0475 (+31475)
Gas-verbruik M31300 M3
Stroom-verbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energiekosten€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Roermond

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei versies. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Roermond kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bekijkt jouw huis en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Roermond? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met behulp van deze pagina vergelijk jij eenvoudig installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6041).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere categorie huis, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. Bijgaand doorzoek je accurate informatie aangaande beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Roermond heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €235,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.200 en €15.300. We spreken over 4 verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil is de bron van energie. Elk systeem heeft zijn eigen gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt warmte uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt energie uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasketel. Een voordelige manier om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk spreken we dan over de combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.275 en €6.475 bij een verwarmingsmonteur uit Roermond (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-roermond

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is initieel best wel prijzig. Gelukkig, je realiseert een significant lagere energierekening. Via lucratieve subsidies krijg je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €7100. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €1900. De factuur wordt bepaald door specifieke zaken zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €24000Hoge besparing, relatief duur
Water-water€17600 – €20600Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4300 – €6050Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5500 – €6675Totaaloplossing, buitenunit maakt geluid
Hybride€3000 – €7000Ook voor oudere woning

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Roermond consumeert ong. 1300 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energiemaatschappij als Eneco of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €210 tot €395. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €200 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1175m3€684
Buitenlucht2725kWh€465€219
Bodemwarmte2100kWh€328€356
Hybride1600 kWh + 550 M3€499€185

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of grondwater. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Roermond?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem is actief naast jouw huidige HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Roermond?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan is er de interessante groene lening in de regio Roermond. Het betreft een kortlopende lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.roermond.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, voor de meeste systemen heb je recht op de ISDE-subsidie Roermond. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van model en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €525 en lopen op tot wel €2550. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in april 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Roermond (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) ontvang je ong. €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je ong. €1675.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal ong. €2250.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€225, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
iDMTERRA ILM 7-13; 81030712 KW€2500,-
Mitsubishi ElectricSUHZ-SW45 VHA + ERSD-VM2C4 KW€1700,-
VaillantaroTHERM VWL 85/2 A (0010016409)6 KW€1900,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een prettig klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij is er een actueel stappenplan van de warmteservice Roermond aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Op die manier weet je zeker dat warme lucht binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren mondt uit in een gezond binnenklimaat zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit het verwarmen van onze woning en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel stroom nodig. De nodige stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Centrum, Roermond-Oost, Roermond-Zuid, Maasniel, Donderberg en Roosendael, Donderberg en Hoogvonderen, Asenray, Herten, Swalmen, Maasplassen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente