Warmtepomp Haler

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Haler? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie gebruikt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het betreft een zuinige en milieuvriendelijke aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €245,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door diverse aspecten. Op deze pagina ontdek jij praktische info over een warmtepomp kopen in Haler.
warmtepomp-installateur-6012

 • Een verantwoorde warme woning
 • Kan woning ook koelen
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcodegebied6012
Netnummer0495 (+31495)
Gas-gebruik M31710 M3
Stroom-verbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Haler

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden meerdere installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Haler kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter checkt grondig jouw huis en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Haler? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van onze tool lees jij vandaag nog (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6012).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan soort woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. Hieronder doorzoek je waardevolle details die gaan over de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Haler kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €345,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.400 en €18.600. We spreken over vier verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elke installatie heeft zijn eigen kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de energie uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige manier om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk gaat dit vaak over een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.100 en €5.225 bij een verwarmingsmonteur uit Haler (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-haler

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

De warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Gelukkig, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. een subsidie oplopend tot €2.100 krijg jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric model is er vanaf €6600. Een hybride variant is er vanaf €2000. De totaalprijs wordt vastgesteld door velerlei aspecten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €23200Veel besparen, dure installatie
Water-water€14800 – €21400Beste rendement
Lucht-lucht€4050 – €6250Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€3550 – €6825Goedkope installatie, veel stroomverbruik
Hybride€2300 – €6500Voor veel woningen interessant

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Haler consumeert ong. 1710 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Essent of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing fluctueert tussen de €275 tot €345. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €180 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1125m3€727
Buitenlucht2400kWh€494€233
Bodemwarmte1600kWh€349€378
Hybride1525 kWh + 375 M3€531€196

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Haler?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw traditionele CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Leudal?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval is er de erkende groene lening via jouw gemeente Leudal. Dit is een interessante lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.leudal.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Haler. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €925 tot doorgaans €2600. Benieuwd naar de huidige subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Haler (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je circa €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze grofweg €1600.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij zo’n €2175.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€175, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClivetWSAN-XIN 51 prm7 KW€1850,-
PanasonicKIT-WC16H90812 KW€2500,-
ClimavenetaWWH-HT 015260 KW€7800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een aangenaam wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Haler aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Dan voorkom je dat de warmte weer kan ontsnappen. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Indien de woning geïsoleerd is, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een gezonde leefomgeving zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van ons energieverbruik heeft te maken met de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar wel elektriciteit. De gevraagde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!