Warmtepomp Nederweert

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Nederweert? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een zuinige en verantwoorde benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €175,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van verscheidene facetten. Verderop bekijk je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Nederweert.
warmtepomp-installateur-6031

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Kan het huis ook koelen
 • Veel keuze in leveranciers
 • Relatief weinig onderhoud
 • Hoge subsidie

ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6031
Netnummer0495 (+31495)
Gasgebruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3670 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Nederweert

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. We hebben te maken met velerlei onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nederweert biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bekijkt jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Nederweert? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. D.m.v. onze tool vind jij zonder moeite de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6031).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals soort huis, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Verderop tref jij praktische adviezen omtrent alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Nederweert kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en je bespaart al snel €185,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €5.600 en €18.800. We differentiëren 4 verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elk type installatie heeft weer individuele kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt energie uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare manier om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.800 en €4.575 bij een verwarmingsmonteur uit Nederweert (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nederweert

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Echter, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Via een interessante subsidie profiteer jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €6400. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3000. De uiteindelijke investering wordt bepaald aan de hand van velerlei onderdelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €23800Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€16800 – €20600Beste rendement
Lucht-lucht€4550 – €7175Kan ook als airco werken
Lucht-water€4200 – €6700Hoge subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2325 – €5950Interessante prijzen

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Nederweert gebruikt pakweg 1640 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een energiemaatschappij als Essent of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing vinden we terug tussen de €230 tot €385. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €130 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1000m3€679
Buitenlucht2650kWh€469€210
Bodemwarmte1725kWh€333€346
Hybride1600 kWh + 475 M3€502€177

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als lucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Nederweert?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere randvoorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Het apparaat wordt aangesloten op jouw normale gasketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Nederweert?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dat geval kan jij gebruik maken van een speciale groene lening via de gemeente Nederweert. Dit is een interessante lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.nederweert.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Nederweert. De omvang van de subsidie heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €775 en lopen op tot wel €2050. Onderzoek doen naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Nederweert (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze pakweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze om en nabij €1700.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf ongeveer €2000.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€175, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
IBK / CLINTCWW/K/WP 7124 KW€4200,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW80 VHA + EHST20C-VM2C9 KW€2200,-
VaillantflexoTHERM VWF 117/4 + VWL 11/4 SA (0010016679)9 KW€2200,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een gezonde leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Onderstaand vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Nederweert aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hiermee mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een gezond wooncomfort zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van ons energieverbruik heeft te maken met de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De benodigde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Nederweert, Budschop, Ospel, Nederweert-Eind, Leveroy.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente