Warmtepomp Grathem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Grathem? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een efficiënte en duurzame manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €195,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van meerdere randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt check je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Grathem.
warmtepomp-installateur-6096

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Ook in staat woning te koelen
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Een zeer hoog rendement
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6096
Netnummer0475 (+31475)
Gasgebruik M31710 M3
Stroomgebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Grathem

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. We onderscheiden tal van installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Grathem heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Grathem? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Aan de hand van onze website vind jij snel en eenvoudig leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6096).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. Op deze pagina lees jij veelzijdige toelichtingen inzake beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Grathem kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €280,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.600 en €23.400. We differentiëren 4 verschillende type modellen. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elke pomp wordt gekenmerkt door voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.775 en €5.550 bij een verwarmingsmonteur uit Grathem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-grathem

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is primair best wel prijzig. Gelukkig, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door een subsidie oplopend tot €2.100 behaal je een interessante terugverdientijd. 0koop je al vanaf €7000. Een hybride oplossing is er vanaf €2100. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend a.d.h.v. allerlei onderwerpen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €23400Veel besparen, erg duur
Water-water€16400 – €24600Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3700 – €6450Eenvoudige installatie
Lucht-water€4900 – €6325Weinig onderhoud, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2175 – €5000Simpele oplossing voor thuis

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Grathem verbruikt om en nabij 1710 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een leverancier van energie als Budget Energie of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing vinden we terug tussen de €250 tot €350. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €125 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1175m3€663
Buitenlucht2475kWh€457€206
Bodemwarmte1600kWh€325€338
Hybride1425 kWh + 375 M3€491€172

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als lucht of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Grathem?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Er gelden verschillende zaken: een isolatieschil om de woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. Hij werkt slim samen met jouw traditionele gasketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Leudal?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Leudal. Dit is een kortlopende lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.leudal.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Grathem. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €825 en lopen op tot wel €3150. Benieuwd naar de huidige subsidie in september 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Grathem (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze zo’n €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je ong. €1775.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij ong. €2325.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€175, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ClivetWSN-XEE 18237 KW€4700,-
Pico EnergyNDA Nano L06EuC-n4 KW€1700,-
ClimavenetaBWR 0071T MTD222 KW€3850,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een optimaal wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een handig stappenplan van de warmteservice Grathem aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren zorgt voor een comfortabel binnenklimaat zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!