Warmtepomp Baexem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Baexem? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem neemt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een efficiënte en verantwoorde wijze om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €325,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan allerlei variabelen. Als je iets verders scrollt vind jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Baexem.
warmtepomp-installateur-6095

 • Een verantwoorde keuze
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Veilige manier van verwarmen
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode-regio6095
Netnummer0475 (+31475)
Gas-gebruik M31710 M3
Stroom-gebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Baexem

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Er bestaan meerdere versies. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Baexem heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter bekijkt de woning en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Baexem? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met behulp van onze vergelijker vind jij zonder problemen erkende installateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6095).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan type woning, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. Hieronder check jij handige aanbevelingen aangaande populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Baexem heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €310,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €5.300 en €20.100. We differentiëren vier verschillende type producten. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt energie uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt energie uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw normale HR-ketel. Een uitstekende manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.700 en €6.900 bij een verwarmingsmonteur uit Baexem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-baexem

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Gelukkig, het betekent flink lagere energiekosten. Geholpen door een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs geniet je van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €7400. Een hybride systeem koop je al vanaf €2300. De eindfactuur is gebaseerd op velerlei onderdelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €27700Geen buitenunit, erg duur
Water-water€17400 – €23800Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5250 – €7000Kan ook als airco werken
Lucht-water€4750 – €7325Koelende functie, geleverd met buitenunit
Hybride€2050 – €5450Goed voor EPC waarde

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Baexem consumeert om en nabij 1710 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Eneco of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €215 tot €370. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €175 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1125m3€662
Buitenlucht2725kWh€450€212
Bodemwarmte1675kWh€318€344
Hybride1400 kWh + 600 M3€483€179

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Baexem?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een aantalrandvoorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem sluit je aan op jouw normale CV-ketel op gas, en vervangt de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Leudal?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario kan je kiezen voor de duurzame groene lening bij gemeente Leudal. Het is een unieke lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.leudal.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, veelal heb je recht op de ISDE-subsidie Baexem. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €650 tot gemiddeld €1600. Informeren naar de september 2022 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Baexem (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je plusminus €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze plusminus €1750.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf ong. €2175.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€150, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClivetWSN-XEE 16232 KW€4200,-
PHNIX300LDE0 KW€1250,-
ClimavenetaBWR 0071TS MTD222 KW€3850,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Baexem aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Belangrijk, want zo weet je zeker dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Een solide isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is spouwmuurisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie mondt uit in een prettig binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van het energiegebruik komt voort uit onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar werken met elektriciteit. De gevraagde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!