Warmtepomp Neer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Neer? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat haalt energie uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een efficiënte en duurzame benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 reductie kan oplopen tot 50% en het bespaart flink geld, tot wel €270,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van meerdere zaken. Op ons warmtepomp-portaal lees je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Neer.
warmtepomp-installateur-6086

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Kan ook werken als airco
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante salderingsregeling
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6086
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroom-gebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Neer

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan fors wat onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Neer heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig jouw woning en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Neer? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Geholpen door onze vergelijker vind jij moeiteloos leveranciers en installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (6086).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals type huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een dag of 5 krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat haalt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan als de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Verderop check jij handige details m.b.t. de soorten warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Neer kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €285,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €4.300 en €17.300. We differentiëren 4 verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elk model heeft zijn eigen kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de energie uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw bestaande HR-ketel. Een prima manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.000 en €5.000 bij een verwarmingsmonteur uit Neer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-neer

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is primair best wel prijzig. Echter, het betekent veel minder stookkosten. Met behulp van een hoge subsidie profiteer je van een interessante terugverdientijd. Een full-electric oplossing is beschikbaar vanaf €6700. Het hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2400. De uiteindelijke investering is afhankelijk van diverse randvoorwaarden als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €23600Passief koelen, niet goedkoop
Water-water€13500 – €21200Koelende functie
Lucht-lucht€3600 – €6650Lage aanschafprijs
Lucht-water€4950 – €6200goede performance, hoog energiegebruik
Hybride€2850 – €7000Niet volledig van het gas af

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Neer gebruikt pakweg 1710 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energie aanbieder als Essent of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing vinden we terug tussen de €260 tot €300. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €145 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1250m3€657
Buitenlucht2600kWh€453€204
Bodemwarmte1825kWh€322€335
Hybride1325 kWh + 550 M3€486€171

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Neer?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een paar vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Hij is een aanvulling op jouw moderne CV-ketel op gas, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Leudal?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Leudal. Dit is een aantrekkelijke lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.leudal.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, in algemene zin heb je recht op de ISDE-subsidie Neer. De hoogte van dit bedrag hangt af van de energieprestatie en vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €550 tot doorgaans €1700. Nieuwsgierig naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Neer (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal zaken: de installatie is nieuw, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) krijg je grofweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op om en nabij €1675.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf grofweg €2075.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€275, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClivetWSN-XIN 10114 KW€2400,-
PHNIXVentus Hero H-1512 KW€2350,-
ClimavenetaBWR 0041T MTD214 KW€3050,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een gezond leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Neer aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Op die manier zorg je dat de warmte je huis weer verlaat. Gedegen isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren betekent een prettig wooncomfort zonder verlies van warmte. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van de totale energierekening vloeit voort uit de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!