Warmtepomp Ell

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Ell? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie benut de warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een economische en ecologische methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €225,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van diverse elementen. In het volgende kopje vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Ell.
warmtepomp-installateur-6011

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Beschikt over koelende functie
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Weinig storingen
 • Snel terugverdiend

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode-regio6011
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31710 M3
Stroom-gebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Ell

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. We hebben te maken met flink wat systemen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ell kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Ell? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door gebruik te maken van onze website lees je zonder problemen erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6011).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals type huis, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. In 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als de manier van isoleren. In de volgende paragraaf vind jij actuele info omtrent alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Ell heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en warm water uit de kraan op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en de potentiële besparing ligt op €265,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.700 en €22.700. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type modellen. Het echte verschil valt samen met de bron. Elk model wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de energie uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende manier om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk gaat dit vaak over de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.175 en €7.000 bij een verwarmingsmonteur uit Ell (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ell

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Maar, het resulteert in veel minder stookkosten. Met behulp van de huidige subsidies haal jij een goede terugverdientijd. Een full-electric model is al op de markt vanaf €7100. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €3100. De eindfactuur wordt vastgesteld door verscheidene facetten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €24500Geen geluid, lange terugverdientijd
Water-water€16400 – €23000Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3850 – €6125Relatief lage investering
Lucht-water€4400 – €6750Gemakkelijk plaatsen, hoog energiegebruik
Hybride€2500 – €6400Voor praktische elke woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Ell verbruikt om en nabij 1710 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Delta of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €255 tot €350. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €135 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1125m3€726
Buitenlucht2775kWh€486€240
Bodemwarmte1725kWh€341€385
Hybride1475 kWh + 600 M3€523€203

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Ell?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn meerdere mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Leudal?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening in de regio Leudal. Het is een unieke lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.leudal.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Ell. Hoeveel je krijgt heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €850 tot plusminus €2500. Onderzoek doen naar de subsidie in oktober 2022 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Ell (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze plusminus €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze ong. €1775.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf pakweg €2275.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ClivetWSAN-XIN 41 prm5 KW€1650,-
PanasonicKIT-WC12H9E810 KW€2300,-
ClimavenetaWW-HT 015260 KW€7800,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een gezond wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Ell aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De woning grondig isoleren. Hierdoor vermijd je dat de warmte weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie betekent een aangename leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik heeft te maken met onze verwarming en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!