Warmtepomp Kelpen-Oler

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Kelpen-Oler? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een voordelige en duurzame oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €170,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? In dit scenario krijg je een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan verscheidene elementen. Hierna check je praktische info over een warmtepomp kopen in Kelpen-Oler.
warmtepomp-installateur-6037

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Veilige en regelbare warmte
 • Snel terugverdiend

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6037
Netnummer0495 (+31495)
Gas-gebruik M31710 M3
Stroom-gebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Kelpen-Oler

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden honderden systemen. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kelpen-Oler kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Kelpen-Oler? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door gebruik te maken van onze website lees je zonder problemen de beste installateurs uit de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6037).
 2. Specificeer de woning. Onder andere soort huis, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. In 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. Op deze website lees jij waardevolle raadgeving ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Kelpen-Oler kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en je profiteert van een besparing tot wel €275,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €4.000 en €20.400. We onderscheiden grofweg vier verschillende type installaties. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elke pomp heeft zijn eigen kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van warmte van het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt energie uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een uitstekende manier om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.000 en €6.000 bij een verwarmingsmonteur uit Kelpen-Oler (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kelpen-oler

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is primair een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van een zeer aantrekkelijke subsidie geniet je van een hele scherpe terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €5900. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €3100. De factuur wordt berekend a.d.h.v. diverse onderwerpen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €26800Geen geluid, lange terugverdientijd
Water-water€13700 – €21300Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5050 – €6950Niet de duurste oplossing
Lucht-water€5400 – €6650Koelende functie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2150 – €6300Eenvoudig aan te sluiten

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Kelpen-Oler verbruikt grofweg 1710 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een energieleverancier als Engie of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing fluctueert tussen de €275 tot €395. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €140 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1075m3€742
Buitenlucht2725kWh€482€260
Bodemwarmte1700kWh€334€408
Hybride1575 kWh + 450 M3€519€223

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Kelpen-Oler?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een paar mitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Leudal?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening via jouw gemeente Leudal. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.leudal.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, veelal is er de ISDE-subsidie Kelpen-Oler. De omvang van de subsidie heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €875 en kunnen oplopen tot €1600. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Kelpen-Oler (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) moet je rekenen op grofweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze plusminus €1850.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij ong. €2200.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClivetWSAN-XEE 162 ST29 KW€3900,-
PanasonicWH-MXC09H3E89 KW€2200,-
ClimavenetaNX-WN 015263 KW€8100,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een optimaal klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Kelpen-Oler aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Hierdoor voorkom je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Gedegen isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie resulteert in een optimale leefomgeving zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken op basis van elektriciteit. Deze stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!