Warmtepomp Nunhem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Nunhem? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een voordelige en verantwoorde oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en de potentiële besparing ligt op €270,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende variabelen. Op ons warmtepomp-portaal check jij verdere details over een warmtepomp kopen in Nunhem.
warmtepomp-installateur-6083

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Weinig onderhoud
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6083
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroom-gebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Nunhem

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Er bestaan verschillende oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nunhem kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Nunhem? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door gebruik te maken van onze tool tref jij zonder problemen (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6083).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Na uiterlijk een week ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp haalt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door wat er aan isolatie gedaan is. Op deze website tref je handige adviezen die gaan over de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Nunhem heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €285,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €3.400 en €13.200. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elke aanbieder heeft zijn eigen pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut warmte van het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van energie uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de warmte uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw moderne CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld slaat dit op de combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.400 en €4.725 bij een verwarmingsmonteur uit Nunhem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nunhem

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Gelukkig, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. aantrekkelijk subsidies realiseer jij een hele scherpe terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6600. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €2500. De eindfactuur wordt vastgesteld door specifieke randvoorwaarden zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €26400Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€13500 – €21400Ook koelende functie
Lucht-lucht€5200 – €6550Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5400 – €6225Hoge subsidie, hoog stroomgebruik
Hybride€2125 – €5350Goed voor EPC waarde

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Nunhem verbruikt ong. 1710 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een energie aanbieder als Energiedirect of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing ligt tussen de €225 tot €355. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €170 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1200m3€655
Buitenlucht2350kWh€439€216
Bodemwarmte1900kWh€308€347
Hybride1325 kWh + 400 M3€472€183

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Nunhem?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Hiervoor gelden enkele van deze vereisten: een isolatieschil om de woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Leudal?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan kan jij gebruik maken van de erkende groene lening bij de gemeenten Leudal. Het is een speciale lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.leudal.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, doorgaans kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Nunhem. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €925 en lopen op tot wel €3400. Benieuwd naar de september 2022 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nunhem (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze om en nabij €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je circa €1725.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf grofweg €2175.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€300, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ClivetWSN-XIN 8111 KW€2250,-
PHNIXNexus All in One 300 LD0 KW€1100,-
ClimavenetaBWR 0031T DHW29 KW€2500,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een optimale leefomgeving. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Nunhem aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Dan zorg je dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren leidt tot een comfortabel leefklimaat zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken komt voort uit de centrale verwarming en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat stroom nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!