Warmtepomp Roerdalen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Roerdalen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp haalt energie uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een voordelige en duurzame methode om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €285,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan verscheidene facetten. Hierna vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Roerdalen.
warmtepomp-installateur-6063

 • Verantwoorde investering
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Onderhoudsarme investering
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6063
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Roerdalen

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. Er is keuze uit tal van toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Roerdalen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert jouw woning en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Roerdalen? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Op basis van de warmtepomp-vergelijker tref je in een zeer korte periode erkende installateurs uit de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6063).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat benut de warmte uit buitenlucht, grond of water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. Bijgaand lees je bruikbare informatie aangaande alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Roerdalen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €260,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.800 en €23.800. We spreken over vier verschillende type producten. Het echte verschil is de bron van energie. Elk type wordt gekenmerkt door plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw traditionele CV-ketel. Een voordelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.600 en €7.400 bij een verwarmingsmonteur uit Roerdalen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-roerdalen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Gelukkig, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van een hoge subsidie krijg jij een korte terugverdientijd. Een full-electric model is beschikbaar vanaf €7500. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3400. De eindfactuur wordt gebudgetteerd middels diverse factoren als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €27800Geen geluid, niet goedkoop
Water-water€17800 – €20100Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3600 – €6175Eenvoudige installatie
Lucht-water€4850 – €6875Kan ook koelen, veel stroom benodigd
Hybride€2500 – €6400Geschikt voor bestaande bouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Roerdalen verbruikt ongeveer 1660 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Energiedirect of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing komt uit tussen de €215 tot €350. Bij hybride producten blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €190 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1075m3€683
Buitenlucht2375kWh€458€225
Bodemwarmte1950kWh€321€362
Hybride1500 kWh + 475 M3€492€191

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Roerdalen?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat eisen: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Roerdalen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval is er een optie voor de interessante groene lening in de regio Roerdalen. Het gaat om een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.roerdalen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, gewoonlijk kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Roerdalen. Hoeveel je krijgt komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €500 tot doorgaans €3250. Informeren naar de hoogte van de subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Roerdalen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze pakweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze ongeveer €1700.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf zo’n €2400.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€250, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
iDMTERRA ML 11-18; 81030215 KW€2800,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-HW140 YHA + EHPT20X-VM2C14 KW€2700,-
VaillantaroTHERM VWL 55/2 A (0010016408)5 KW€1800,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een aangenaam wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Roerdalen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hiermee zorg je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren leidt tot een comfortabel wooncomfort zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik komt voort uit verwarmen en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Dit stukje stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Montfort, Sint Odiliënberg, Melick, Posterholt, Herkenbosch, Vlodrop.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente