Warmtepomp Ittervoort

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Ittervoort? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp benut de warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een economische en verantwoorde benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €320,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt tref jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Ittervoort.
warmtepomp-installateur-6014

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Constante verwarming
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Royale subsidies

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcodegebied6014
Netnummer0475 (+31475)
Gas-verbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Ittervoort

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je hebt keuze uit verschillende producten. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ittervoort kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter analyseert jouw woning en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Ittervoort? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Aan de hand van warmtepomprevolutie.nl tref jij zonder problemen (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6014).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan soort woning, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. Hieronder tref jij bruikbare adviezen aangaande de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Ittervoort heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de besparing loopt op tot €215,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €4.400 en €19.500. We werken op dit moment met vier verschillende soorten systemen. Het noemenswaardige verschil is de bron van energie. Elk type heeft weer individuele voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van warmte uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de energie uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende manier om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.275 en €7.025 bij een verwarmingsmonteur uit Ittervoort (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ittervoort

Plaatsen in de omgeving:


Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in flink lagere energiekosten. Geholpen door de hoge subsidie krijg je een beperkte terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €6200. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €3000. De uiteindelijke investering wordt berekend door verschillende variabelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €26600Geen geluid, erg duur
Water-water€16300 – €23100Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4700 – €6350Relatief lage investering
Lucht-water€3500 – €6925Goedkoop, buitenunit in zicht
Hybride€2625 – €5950Voor praktische elke woning

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Ittervoort gebruikt pakweg 1710 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een maatschappij als Energiedirect of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing ligt tussen de €275 tot €385. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €185 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1175m3€729
Buitenlucht2475kWh€510€219
Bodemwarmte1675kWh€365€365
Hybride1325 kWh + 550 M3€547€182

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als omgevingslucht of aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Ittervoort?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar vereisten: een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasketel, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Leudal?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan is er een optie voor de unieke groene lening in de gemeente Leudal. We hebben het over een een speciaal soort lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.leudal.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, vaak kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Ittervoort. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €500 tot ongeveer €3000. Interesse naar de subsidie in oktober 2022 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Ittervoort (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) moet je rekenen op zo’n €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze plusminus €1625.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf om en nabij €2400.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€200, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClivetWSAN-XIN 81 prm10 KW€2150,-
PanasonicKIT-AXC12H9E812 KW€2500,-
ClimavenetaEW-HT 018244 KW€6200,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een comfortabel binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Ittervoort aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren leidt tot een comfortabel wooncomfort zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De elektra die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!