Warmtepomp Roggel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Roggel? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een relatief goedkope en verantwoorde manier om uw woning en tapwater te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en je profiteert van een besparing tot wel €315,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met meerdere variabelen. Op onze website check je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Roggel.
warmtepomp-installateur-6089

 • Volledig van het gas af
 • Beschikt over koelende functie
 • Ruim aanbod in de regio
 • Weinig onderhoud
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcodegebied6089
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroom-gebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Roggel

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn fors wat toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Roggel heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter onderzoekt de woonruimte en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Roggel? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door middel van de warmtepomp-vergelijker vergelijk je bruikbare de beste installateurs uit de buurt. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6089).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als categorie huis, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. In een week krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp haalt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Verderop tref jij bruikbare adviezen omtrent de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Roggel kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €285,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.000 en €12.500. We noemen hieronder 4 verschillende soorten systemen. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elke aanbieder heeft weer individuele eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de energie uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw huidige gasketel. Een prima oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.550 en €5.700 bij een verwarmingsmonteur uit Roggel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-roggel

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Maar het mooie is, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij aantrekkelijk subsidies heb jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing is er vanaf €6200. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €3100. De totaalprijs wordt gecalculeerd door verschillende facetten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €25300Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€14200 – €23500Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4000 – €6300CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4100 – €7350Goedkope installatie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2450 – €6750Snelle terugverdientijd

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Roggel gebruikt plusminus 1710 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energieleverancier als Energiedirect of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €235 tot €355. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €135 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1225m3€658
Buitenlucht2500kWh€461€197
Bodemwarmte1875kWh€329€329
Hybride1450 kWh + 525 M3€494€165

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als lucht of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Roggel?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie wordt aangesloten op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Leudal?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening van je gemeente Leudal. Het is een tijdelijke lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.leudal.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, normaal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Roggel. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €775 tot plusminus €3300. Informeren naar de huidige subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Roggel (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: de installatie is nieuw, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze ongeveer €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op circa €1975.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2075.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€275, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ClivetWSN-XIN 12116 KW€2600,-
PHNIXVentus Hero K-15 (T)10 KW€2150,-
ClimavenetaBWR 0041T DHW211 KW€2600,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een optimaal binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Roggel aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Belangrijk, want zo verhinder je dat warme lucht naar buiten gaat. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de isolatie gedaan is, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren leidt tot een prettig klimaat in huis zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op elektriciteit. Deze elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!