Warmtepomp Horn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Horn? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een voordelige en verantwoorde manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €290,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van allerlei randvoorwaarden. In het volgende kopje vind je meer info over een warmtepomp kopen in Horn.
warmtepomp-installateur-6085

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Diverse erkende installateurs
 • Gemakkelijke installatie
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode-regio6085
Netnummer0475 (+31475)
Gas-gebruik M31710 M3
Stroom-verbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Horn

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn flink wat versies. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Horn heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt de woonruimte en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Horn? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Via de warmtepomp-vergelijker lees jij veelzijdige (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6085).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. In circa 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze pagina ontdek je praktische toelichtingen m.b.t. de diverse warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Horn kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 60% en de besparing loopt op tot €210,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.900 en €16.800. We differentiëren vier verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elk systeem heeft weer individuele voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt energie uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw moderne HR-ketel. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.800 en €5.275 bij een verwarmingsmonteur uit Horn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-horn

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot veel minder stookkosten. Geholpen door lucratieve subsidies haal je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing koop je al vanaf €5600. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3300. De totaalprijs wordt mede bepaald door diverse aspecten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €23600Geen geluid, erg duur
Water-water€13600 – €20100Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5400 – €7225Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5100 – €6800Koelende functie, hoog stroomgebruik
Hybride€2600 – €6750Snelle terugverdientijd

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Horn verbruikt ong. 1710 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier van energie als Energiedirect of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing vinden we terug tussen de €260 tot €315. Bij hybride producten blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, rond de €170 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€656
Buitenlucht2350kWh€446€210
Bodemwarmte1875kWh€315€341
Hybride1375 kWh + 500 M3€479€177

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Horn?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een aantalrandvoorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem is actief naast jouw traditionele HR-ketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Leudal?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval hebben we de aantrekkelijke groene lening in de regio Leudal. Het betreft een unieke lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.leudal.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Vergeet niet, in algemene zin kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Horn. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met het max. vermogen en energielabel van het systeem. De subsidies variëren van €775 tot gemiddeld €2500. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Horn (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) heb je recht op grofweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze grofweg €1800.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij grofweg €2350.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClivetWSN-XIN 9112 KW€2350,-
PHNIXVentus Hero H-88 KW€2100,-
ClimavenetaBWR 0041TS MTD214 KW€3050,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een optimaal wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Horn aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zodoende voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren betekent een prettig wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de verwarming en warm water. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!