Warmtepomp Haelen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Haelen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie neemt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een voordelige en duurzame oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €180,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan profiteer je van een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan diverse zaken. Verderop ontdek jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Haelen.
warmtepomp-installateur-6081

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • In de zomer een koelende functie
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Lange levensduur

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcodegebied6081
Netnummer0475 (+31475)
Gasgebruik M31710 M3
Stroom-gebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Haelen

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Haelen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter analyseert de woonruimte en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Haelen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Geholpen door onze website vind je direct de beste installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6081).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals type huis, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Na 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp maakt slim gebruik van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan als er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Onderstaand tref jij omvangrijke raadgeving m.b.t. de type warmtepompenen wat matcht met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Haelen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €195,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.000 en €23.100. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type systemen. Het onderscheid is de bron van energie. Elke merk heeft relevante voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt warmte uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de energie uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt warmte uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een prima manier om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.100 en €6.175 bij een verwarmingsmonteur uit Haelen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-haelen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Echter, het leidt tot veel minder stookkosten. D.m.v. interessante subsidies krijg jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric model kan je laten installeren voor €7100. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €2100. De uiteindelijke investering kan men berekenen met specifieke onderdelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €27300Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€17500 – €20300Kan ook koelen
Lucht-lucht€3600 – €6175Eenvoudige installatie
Lucht-water€4400 – €6025Weinig onderhoud, hoog energiegebruik
Hybride€2775 – €5300Goede tussenoplossing

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Haelen consumeert grofweg 1710 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Essent of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €220 tot €300. Bij hybride producten blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €180 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1225m3€653
Buitenlucht2425kWh€424€229
Bodemwarmte2100kWh€294€359
Hybride1500 kWh + 450 M3€457€196

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als de buitenlucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Haelen?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen enkele van deze mitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Leudal?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan jij gebruik maken van een speciale groene lening van je gemeente Leudal. Dit is een tijdelijke lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.leudal.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Haelen. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €700 tot wel €1900. Interesse naar de subsidie in oktober 2022 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Haelen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze pakweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je plusminus €1700.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal zo’n €2350.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€275, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ClivetWSN-XIN 517 KW€1700,-
PHNIXNexus All in One 200 LD0 KW€1100,-
ClimavenetaBWR 0031TS MTD210 KW€2650,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een comfortabel wooncomfort. Hoe werkt dit? Hierna bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Haelen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zo mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren draait uit op een comfortabel binnenklimaat zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van de totale energierekening kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken met stroom. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!