Warmtepomp Heythuysen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Heythuysen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een zuinige en milieuvriendelijke wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €200,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval ontvang je een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende facetten. Verderop vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Heythuysen.
warmtepomp-installateur-6093

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Het verwarmen van morgen
 • Eenvoudig te programmeren
 • Veel geld besparen

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6093
Netnummer0475 (+31475)
Gasgebruik M31710 M3
Stroomgebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Heythuysen

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit verscheidene systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heythuysen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Heythuysen? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door warmtepomprevolutie.nl vind je in een zeer korte periode erkende installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6093).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. In een week volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van de mate van isolatie. Verderop check jij praktische raadgeving met betrekking tot de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Heythuysen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en de potentiële besparing ligt op €265,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €4.000 en €20.800. We spreken over vier verschillende type producten. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elke pomp wordt gekenmerkt door kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.400 en €4.725 bij een verwarmingsmonteur uit Heythuysen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heythuysen

Plaatsen in de regio:


Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is primair een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Via de huidige subsidies krijg je een snelle terugverdientijd. Een full-electric variant kan je laten installeren voor €7100. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €3200. De factuur wordt getekend door verscheidene facetten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €27200Veel besparen, relatief duur
Water-water€15000 – €21900Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3700 – €6975Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4800 – €6925Kan ook koelen, veel stroom benodigd
Hybride€2800 – €5200Goede tussenoplossing

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Heythuysen gebruikt plusminus 1710 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een leverancier als Essent of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €205 tot €370. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €170 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1150m3€661
Buitenlucht2400kWh€443€218
Bodemwarmte1775kWh€311€350
Hybride1425 kWh + 450 M3€476€185

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als lucht van buiten of aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Heythuysen?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden enkele zaken: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Leudal?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Leudal. Het gaat om een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.leudal.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, veelal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Heythuysen. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van model en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €725 tot doorgaans €3550. Onderzoek doen naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Heythuysen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) vergeven ze ongeveer €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze circa €1675.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij om en nabij €2475.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ClivetWSN-XEE 12228 KW€3800,-
PHNIX300LD0 KW€1250,-
ClimavenetaBWR 0061T DHW216 KW€3100,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een optimaal leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierna komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Heythuysen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Goede isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan isolatie van de bodem en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren betekent een comfortabel binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De benodigde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!