Warmtepomp Heibloem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Heibloem? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een efficiënte en ecologische oplossing om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €270,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen meerdere variabelen. Als je iets verders scrollt lees jij praktische info over een warmtepomp kopen in Heibloem.
warmtepomp-installateur-6089

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Ook koelen is mogelijk
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6089
Netnummer0475 (+31475)
Gasgebruik M31710 M3
Stroomgebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Heibloem

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Het aanbod omslaat diverse toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heibloem kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Heibloem? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met onze tool check jij veelzijdige verwarmingsinstallateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6089).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn categorie huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Binnen 5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is de isolatie van je woning. Hieronder bekijk je bruikbare details inzake de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Heibloem heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: een warm huis en heet water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 55% en de potentiële besparing ligt op €265,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.700 en €21.500. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk model heeft zijn eigen voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van energie uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel op gas. Een uitstekende manier om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.725 en €6.775 bij een verwarmingsmonteur uit Heibloem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heibloem

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (oktober 2022), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Middels een flinke subsidie behaal je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp laat je al plaatsen voor €7000. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €3200. De uiteindelijke rekening wordt bepaald door meerdere facetten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €25600Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€14000 – €20800Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4800 – €6725Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3750 – €7100Krachtige oplossing, buitenunit in zicht
Hybride€2375 – €6100Voor veel woningen interessant

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Heibloem verbruikt pakweg 1710 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energieleverancier als Engie of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar ligt tussen de €205 tot €400. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €170 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1150m3€659
Buitenlucht2725kWh€428€231
Bodemwarmte1875kWh€297€362
Hybride1400 kWh + 475 M3€461€198

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Heibloem?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Het apparaat wordt aangesloten op jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Leudal?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je geen financiële ruimte? In zo’n geval kan je profiteren van een speciale groene lening bij de gemeenten Leudal. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.leudal.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Heibloem. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van het artikel. De subsidies starten vanaf €800 tot doorgaans €3450. Nieuwsgierig naar de oktober 2022 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Heibloem (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze pakweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je ong. €1700.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf ong. €2150.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClivetWSN-XIN 13118 KW€2800,-
PHNIXVentus Hero 25T16 KW€2900,-
ClimavenetaBWR 0061TS MTD218 KW€3450,-

In vier stappen een gasvrije woning

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een aangenaam leefklimaat. Hoe werkt dit? Onderstaand doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Heibloem aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Op die manier weet je zeker dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren leidt tot een gezond klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en warm water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar sluit je aan op stroom. De gevraagde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!