Warmtepomp Hunsel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Hunsel? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij haalt energie uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een economische en duurzame aanpak om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €180,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij verdere details over een warmtepomp kopen in Hunsel.
warmtepomp-installateur-6013

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Veilige oplossing
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcodegebied6013
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomgebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Hunsel

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Je hebt keuze uit tientallen oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hunsel kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bestudeert jouw huis en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Hunsel? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Geholpen door warmtepomprevolutie.nl doorzoek je snel de beste installateurs in je postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6013).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat haalt energie uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is de isolatie van je woning. In het volgende stukje bekijk je actuele toelichtingen inzake alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Hunsel kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €195,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €7.000 en €15.900. We noemen hieronder vier verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elke installatie heeft weer individuele voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt warmte uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van energie uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw bestaande gasketel. Een uitstekende oplossing om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel spreken we dan over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.075 en €6.750 bij een verwarmingsmonteur uit Hunsel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hunsel

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het betekent flink lagere energiekosten. Via een subsidie oplopend tot €2.100 geniet je van een korte terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €7400. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2000. De factuur wordt getekend door specifieke zaken als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €25600Hoge subsidie, erg duur
Water-water€14200 – €23500Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4250 – €6150Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5500 – €6400Weinig onderhoud, neemt ruimte buiten in
Hybride€2375 – €6400Niet volledig van het gas af

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Hunsel gebruikt plusminus 1710 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energie aanbieder als Delta of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar komt uit tussen de €260 tot €400. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €180 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1025m3€728
Buitenlucht2375kWh€502€226
Bodemwarmte1625kWh€357€371
Hybride1425 kWh + 600 M3€539€189

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Hunsel?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. We noemen meerdere randvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie werkt slim samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Leudal?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de interessante groene lening in de regio Leudal. We hebben het over een een speciaal soort lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.leudal.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een flinke investering. Vergeet niet, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Hunsel. Hoeveel je krijgt komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €700 tot wel €2050. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hunsel (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze ongeveer €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze ongeveer €1650.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf plusminus €2300.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€175, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ClivetWSAN-XIN 71 prm9 KW€2050,-
PanasonicKIT-AXC09H9E89 KW€2200,-
ClimavenetaEW-HT 015239 KW€5550,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en geniet je van een optimale leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Hunsel aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Op die manier verhinder je dat de warmte naar buiten gaat. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren is belangrijk voor een prettige leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar verwarmen en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar werken met elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!