Warmtepomp Maasgouw

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Maasgouw? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een efficiënte en duurzame aanpak om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en je profiteert van een besparing tot wel €285,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan diverse variabelen. Hierna vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Maasgouw.
warmtepomp-installateur-6019

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Kan woning ook koelen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Een zeer hoog rendement
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode-regio6019
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Maasgouw

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Je vindt verschillende toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Maasgouw heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Maasgouw? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Op basis van onze website doorzoek jij in een zeer korte periode erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6019).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als soort huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de manier van isoleren. Hierna check jij accurate gegevens ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Maasgouw kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €200,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €4.200 en €14.300. We noemen hieronder 4 verschillende type systemen. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elke vorm heeft relevante gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van warmte uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een relatief goedkope manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans slaat dit op zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.050 en €4.850 bij een verwarmingsmonteur uit Maasgouw (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-maasgouw

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Gelukkig, je realiseert een significant lagere energierekening. Aan de hand van actuele subsidies behaal je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €5500. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €2200. De uiteindelijke kostprijs wordt getekend door specifieke randvoorwaarden als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €23600Hoog rendement (COP), lange terugverdientijd
Water-water€15800 – €23300Ook koelende functie
Lucht-lucht€3850 – €6550Relatief lage investering
Lucht-water€4700 – €6450goede performance, buitenunit maakt geluid
Hybride€2850 – €6600Snelle terugverdientijd

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Maasgouw verbruikt ong. 1780 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energie aanbieder als Delta of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing varieert van €225 tot €300. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €135 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1075m3€675
Buitenlucht2700kWh€439€236
Bodemwarmte1600kWh€304€371
Hybride1500 kWh + 425 M3€473€203

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Maasgouw?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden verschillende vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. De installatie werkt samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Maasgouw?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval is er de duurzame groene lening bij gemeente Maasgouw. We hebben het over een een speciale lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.gemeentemaasgouw.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Maasgouw. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door energielabel en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €1000 en lopen op tot wel €3900. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in juni 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Maasgouw (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je ongeveer €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je plusminus €1975.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij ongeveer €2025.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€250, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
IBK / CLINTCWW/K/WP 3112 KW€3000,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW100 YHA + EHST20C-VM2C9 KW€2200,-
VaillantflexoCOMPACT VWF 88/4 + VWL 11/4 SA (0010016683)7 KW€2000,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en krijg je een prettig wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Maasgouw aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zodoende verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie resulteert in een optimaal binnenklimaat zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota heeft te maken met verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar worden gevoed door stroom. Deze elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Maasbracht, Linne, Stevensweert, Ohé en Laak, Thorn, Heel, Beegden, Wessem.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente