Warmtepomp Cranendonck

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Cranendonck? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij benut de energie uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een zuinige en milieuvriendelijke oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €240,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van verschillende aspecten. Op deze pagina check jij verdere details over een warmtepomp kopen in Cranendonck.
warmtepomp-installateur-6021

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Constante verwarming
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcodegebied6021
Netnummer0495 (+31495)
Gas-gebruik M31650 M3
Stroom-gebruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Cranendonck

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met verschillende onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Cranendonck biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Cranendonck? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Middels onze website bekijk je in enkele stappen verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6021).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp benut de energie uit grondwater, aarde of lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door hoe je woning geïsoleerd is. Bijgaand check je omvangrijke adviezen over de type warmtepompenen wat strookt met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Cranendonck kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €250,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.600 en €22.900. We gaan verder in op vier verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk model wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak betreft dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.875 en €4.600 bij een verwarmingsmonteur uit Cranendonck (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-cranendonck

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van aantrekkelijk subsidies profiteer je van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric variant is er vanaf €5900. Een hybride variant kan je laten installeren voor €2800. De uiteindelijke investering wordt berekend a.d.h.v. verschillende onderwerpen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €25600Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€17200 – €22900Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4500 – €6725Werkt ook als een airco
Lucht-water€3800 – €6950Koelende functie, hoog energiegebruik
Hybride€2625 – €5450Combinatiesysteem

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Cranendonck gebruikt plusminus 1650 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een energiemaatschappij als Eneco of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing schommelt tussen €210 tot €345. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €130 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1000m3€708
Buitenlucht2725kWh€481€227
Bodemwarmte1650kWh€340€368
Hybride1550 kWh + 450 M3€517€191

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Cranendonck?

Niet alle huizen zijn even interessant. We noemen meerdere mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Het apparaat sluit je aan op jouw normale HR-ketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Cranendonck?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dat geval is er een speciale groene lening bij gemeente Cranendonck. Het betreft een unieke lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.cranendonck.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, dikwijls kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Cranendonck. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van het artikel. De subsidies starten vanaf €650 tot ongeveer €1700. Interesse naar de actuele subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Cranendonck (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) vergoeden ze ongeveer €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je pakweg €1725.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij grofweg €2450.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
iDMiPump T 3-13 (Sole)13 KW€3100,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW230 YKA + ERSE-MEC25 KW€3800,-
VaillantflexoTHERM VWF 87/4 (0010016678)10 KW€2800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een gezond wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Cranendonck aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Op die manier mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de vloer en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een aangenaam leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door stroom. De gevraagde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Budel, Schoot, Dorplein, Maarheeze, Soerendonk, Gastel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente