Warmtepomp Neeritter

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Neeritter? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een zuinige en verantwoorde wijze om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €330,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan allerlei zaken. Verderop vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Neeritter.
warmtepomp-installateur-6015

 • Zet het milieu op 1
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Klaar voor de toekomst
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode-regio6015
Netnummer0475 (+31475)
Gas-verbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Neeritter

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit flink wat systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Neeritter kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert de woning en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Neeritter? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Aan de hand van onze vergelijker doorzoek je eenvoudig installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6015).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals categorie woning, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. In 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij neemt energie uit grondwater, aarde of lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. In de volgende paragraaf bekijk jij omvangrijke toelichtingen met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Neeritter kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en je bespaart al snel €300,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.300 en €18.600. We werken op dit moment met 4 verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk model heeft weer individuele voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt warmte uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de warmte uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw normale CV-ketel. Een uitstekende oplossing om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.100 en €5.300 bij een verwarmingsmonteur uit Neeritter (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-neeritter

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij een flinke subsidie krijg je een interessante terugverdientijd. Een full-electric model is er vanaf €7200. Het hybride systeem is er vanaf €2100. De uiteindelijke investering komt tot stand door specifieke zaken zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €28000Geen geluid, erg duur
Water-water€16400 – €22500Koelende functie
Lucht-lucht€3650 – €6550Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5250 – €6225Ruimte subsidie, hoog energiegebruik
Hybride€2550 – €6100Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Neeritter gebruikt pakweg 1710 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een leverancier als Essent of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar schommelt tussen €255 tot €385. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €195 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1075m3€730
Buitenlucht2400kWh€475€256
Bodemwarmte1800kWh€329€402
Hybride1575 kWh + 500 M3€511€219

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verschillende bronnen als lucht van buiten of uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Neeritter?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden meerdere vereisten: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit product profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Leudal?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Leudal. Het betreft een speciale lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.leudal.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Neeritter. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €675 tot ongeveer €2450. Benieuwd hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Neeritter (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) verstrekken ze grofweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze pakweg €1775.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2150.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ClivetWSAN-XIN 101 prm13 KW€2450,-
PanasonicKIT-AXC16H9E816 KW€2900,-
ClimavenetaEW-HT 020250 KW€6800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een optimaal leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Neeritter aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Belangrijk, want zo weet je zeker dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Grondige isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn driedubbelglas en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren resulteert in een comfortabel klimaat in huis zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door onze verwarming en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van stroom. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!