Warmtepomp Buggenum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Buggenum? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een zuinige en verantwoorde benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en de besparing loopt op tot €300,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van een aantal randvoorwaarden. Op onze website bekijk jij praktische info over een warmtepomp kopen in Buggenum.
warmtepomp-installateur-6082

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Veilig alternatief
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode-regio6082
Netnummer0475 (+31475)
Gas-gebruik M31710 M3
Stroomgebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Buggenum

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Er bestaan verscheidene installaties. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Buggenum kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter onderzoekt jouw huis en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Buggenum? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Gebruikmakend van warmtepomprevolutie.nl vergelijk jij binnen enkele minuten warmtepomp installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6082).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als categorie woning, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie onttrekt warmte uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door de manier van isoleren. Bijgaand tref je omvangrijke info inzake populaire warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Buggenum kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €325,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.200 en €12.700. We noemen hieronder vier verschillende soorten modellen. Het onderscheid zit hem in de bron. Elk systeem wordt gekenmerkt door eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut warmte uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw reguliere HR-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.800 en €5.050 bij een verwarmingsmonteur uit Buggenum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-buggenum

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Echter, het resulteert in een fors lagere energierekening. Aan de hand van aantrekkelijk subsidies krijg je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €5900. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €2100. De eindfactuur wordt berekend door meerdere zaken zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €27200Passief koelen, relatief duur
Water-water€17800 – €22000Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5500 – €7450Zeer betaalbaar
Lucht-water€5300 – €7225Goedkoop, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2725 – €5700Ook voor bestaande bouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Buggenum consumeert ong. 1710 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een energieleverancier als Energiedirect of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €205 tot €395. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €160 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1050m3€654
Buitenlucht2725kWh€432€222
Bodemwarmte1925kWh€301€353
Hybride1600 kWh + 600 M3€464€190

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals ventilatielucht of bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Buggenum?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden verschillende mitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. De installatie werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel op gas, en vervangt de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Leudal?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? In dat geval kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening via jouw gemeente Leudal. Het gaat om een unieke lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.leudal.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, normaal is er de ISDE-subsidie Buggenum. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met het type en het vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €950 tot gemiddeld €3300. Interesse naar de september 2022 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Buggenum (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) krijg je ong. €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze ong. €1650.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij zo’n €2400.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€100, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClivetWSN-XIN 719 KW€1900,-
PHNIXNexus All in One 300 LD – E0 KW€1100,-
ClimavenetaBWR 0031T MTD210 KW€2650,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een comfortabel binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Buggenum aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo verhinder je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Degelijke isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn driedubbelglas en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren betekent een prettige leefomgeving zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel elektriciteit nodig. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!