Warmtepomp Buren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Buren? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een zuinige en ecologische wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je bespaart al snel €305,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan profiteer je van een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van allerlei variabelen. Op onze website ontdek je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Buren.
warmtepomp-installateur-4117

 • Volledig van het gas af
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Hoge subsidie

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode-regio4117
Netnummer0344 (+31344)
Gas-verbruik M31750 M3
Stroomgebruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Buren

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Er zijn fors wat oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Buren kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter onderzoekt het huis en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Buren? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker ontdek je zonder moeite installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4117).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp onttrekt energie uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door leeftijd woning, isolatiewaarden. Bijgaand bekijk jij samengestelde aanbevelingen met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Buren kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je bespaart al snel €305,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €4.200 en €14.500. We spreken over vier verschillende type systemen. Het onderscheid is de energiebron. Elke leverancier wordt gekenmerkt door voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans hebben we het over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.125 en €6.100 bij een verwarmingsmonteur uit Buren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-buren

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Maar het mooie is, je realiseert een significant lagere energierekening. Met behulp van een hoge subsidie profiteer je van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is er vanaf €7500. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €2900. De uiteindelijke kostprijs kan men berekenen met allerlei aspecten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €24100Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€13100 – €22800Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5400 – €7350Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4300 – €6025Totaaloplossing, geplaatst met buitenunit
Hybride€2900 – €6950Voor veel woningen interessant

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Buren gebruikt ong. 1750 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een leverancier als Budget Energie of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing varieert van €210 tot €330. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €190 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1075m3€698
Buitenlucht2325kWh€454€244
Bodemwarmte1850kWh€314€384
Hybride1375 kWh + 375 M3€489€209

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Buren?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. Hiervoor gelden meerdere randvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het systeem is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Buren?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de erkende groene lening bij de gemeenten Buren. Dit is een speciale lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.buren.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, vaak kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Buren. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €775 tot wel €2850. Interesse naar de april 2024 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Buren (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze ong. €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze circa €1875.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal ong. €2350.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€275, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HitachiYutaki-S RAS5WH(V)NPE+RWM512 KW€2500,-
Metro ThermCombi 185 BP S0 KW€1100,-
ToshibaEstia HWS-1404H-E1 + HWS-1404XWHM9-E19 KW€2200,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een gezond klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Buren aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Hiermee voorkom je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de isolatie gedaan is, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie draait uit op een gezond klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken komt voort uit de centrale verwarming en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel stroom nodig. De benodigde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Buren, Beusichem, Zoelen, Lienden, Ingen, Maurik, Ravenswaaij.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente